Praat mee over hoogwater in Maastricht en Eijsden

29 augustus 2017

Door de verandering van het klimaat zal Maastricht in de toekomst vaker te maken krijgen met extreem hoge waterstanden van de Maas. Om de veiligheid van Maastricht en Eijsden te waarborgen zijn maatregelen nodig. De gemeenten Maastricht en Eijsden-Margraten werken daarom samen aan een ontwikkelingsvisie.

Bijeenkomsten in Maastricht en Eijsden

We organiseren twee interactieve bijeenkomsten over dit onderwerp en dit doen we onder de naam Mijn Maas cafés. In 2015 en 2016 hebben we de eerste twee bijeenkomsten gehad waarbij we de uitdagingen hebben gedeeld over hoogwaterveiligheidsopgave. Nu gaan we verder aan het werk om een nieuwe stap te zetten in de ontwikkelingsvisie. Deze visie wordt begin 2018 aan de beide gemeenteraden voorgelegd.

• maandag 11 september tussen 18.30 en 22.00 uur is er een bijeenkomst in hotel Van der Valk Maastricht (Nijverheidsweg 35 in Maastricht) en staat het deel van de Maas ten noorden van de Kennedybrug centraal,
  • dinsdag 12 september tussen 18.30 en 22.00 uur is er een bijeenkomst in Cultureel Centrum Eijsden (Breusterstraat 23 in Eijsden) en gaan we in gesprek over de Maas ten zuiden van de Kennedybrug tot en met de grens bij Eijsden.

Aanmelden

Belangstellenden zijn beide avonden welkom vanaf 18.15 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 6 september 2017 via mijnmaas@remove-memaastricht.nl. Vermeld in uw bericht uw naam, eventuele organisatie en op welke avond(en) u aanwezig bent.