Professor doctor Luc Soete ontvangt Teken van Verdienste

Vandaag heeft prof. dr. Luc Soete afscheid genomen als Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht. Als waardering en dank voor zijn inzet in deze functie reikte burgemeester Penn-te Strake hem vandaag, namens het stadbestuur, het Teken van Verdienste van de Stad Maastricht uit.

Sinds 1986 vervulde econoom Soete diverse functies binnen de Universiteit Maastricht. In 2012 werd hij Rector Magnificus. Voordat hij in 1978 promoveerde aan de University of Sussex in Engeland, studeerde Soete economische wetenschappen aan Ghent University.

Verdiensten
Als Rector Magnificus speelde Soete in de afgelopen jaren een belangrijke rol in de ontwikkeling van de universiteit op het gebied van onder meer onderwijs en onderzoek. Hij zette zich in voor de internationalisering van de universiteit en daarmee voor de internationalisering van Maastricht. Hij was nauw betrokken bij veel initiatieven in de stad op het gebied van onderwijs, sport en cultuur.

Teken van Verdienste
Tijdens de rectoraatsoverdracht bedankte burgemeester Annemarie Penn-te Strake de scheidend Rector Magnificus namens het stadsbestuur hartelijk en reikte hem het Teken van Verdienste van de Stad Maastricht uit.

Prof. dr. Rianne Letschert volgt Soete op als Rector Magnificus