Prominente gasten bij de Sleuteloverdracht

4 februari 2016

Zaterdag 6 februari draagt burgemeester Penn-te Strake de symbolische macht over de stad voor drie dagen over aan Stadsprins Bastiaan d’n Ierste.

Tijdens deze ‘Sleuteloverdracht’, een oude en hooggewaardeerde traditie, zijn dit jaar wederom enkele prominente gasten aanwezig.

Dit jaar zijn minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, commissaris van de Koning Theo Bovens, gedeputeerde Ger Koopmans, gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen, Eerste Kamerlid Hans-Martin Don (SP), Tweede Kamerleden Manon Fokke (PvdA), Mona Keijzer (CDA), Martijn van Helvert (CDA), de burgemeester van Capelle aan den IJssel Peter Oskam, de burgemeester van Lanaken Marino Keulen en de  burgemeester van Riemst Mark Vos aanwezig.

De sleuteloverdracht begint om 15.11 uur in het Stadhuis van Maastricht en wordt rechtstreeks uitgezonden op TV Maastricht.