Restauratie Stadhuis bijna afgerond

De restauratie van het Stadhuis ligt op schema. Binnenkort kunnen de deuren weer open!

Restauratiewerkzaamheden

De restauratiewerkzaamheden in het Stadhuis verlopen voorspoedig. De balkkoppen zijn succesvol hersteld en vervangen. Installaties voor ventilatie, koeling en warmte zijn aangebracht. De volledige bekabeling is vervangen en ramen zijn voorzien van UV-werend dubbelglas. Deze week voltooit hoofdaannemer Koninklijke Woudenberg de restauratiewerkzaamheden. Daarna start het herinrichten van het Stadhuis. 

Herinrichten Stadhuis

Schouwstukken, schilderijen, kroonluchters, wandtapijten en wandmeubilair worden teruggeplaatst. Daarnaast worden de werk- en vergaderruimtes voorzien van eigentijds werkmeubilair dat past bij het karakter van het Stadhuis maar tegelijkertijd voldoet aan de gestelde eisen van een hedendaagse werkomgeving. 

Ingebruikname Stadhuis: 1 mei 2017 

Maandag 1 mei 2017 is het Stadhuis gebruiksklaar. Het college van burgemeester en wethouders, gemeentesecretaris, secretaresses en bodes werken vanaf dat moment weer vanuit het Stadhuis. 

Opening Stadhuis: 7 mei 2017 

Met het succesvol afronden van de noodzakelijke restauratie is het monumentale Stadhuis behouden voor toekomstige generaties Maastrichtenaren. De officiële opening van het Stadhuis vindt plaats op 7 mei 2017 om 15.00 uur. Tijdens de opening wordt teruggeblikt op de restauratie en is er voor genodigden mogelijkheid om alle ruimtes van het Stadhuis te bezoeken.

Trouwerijen en ontvangsten: vanaf 1 juni 2017 

De maand mei wordt gebruikt door de dagelijkse ‘bewoners’ en bezoekers om te wennen. Vanaf 1 juni 2017 zullen trouwerijen en gemeentelijke ontvangsten weer plaatsvinden in het Stadhuis.