Secret Places Festival ook in Gashouder

19 mei 2015

Tijdens het eigen(zinnige) interdisciplinaire SECRET PLACES Festival dat 29, 30 en 31 mei 2015 plaatsvindt in het Frontenpark wordt de voormalige gemeentelijke Gashouder aan de Lage Frontweg voor het eerst gebruikt als podium voor een cultureel programma. De voormalige gemeentelijke Gashouder is tot eind 2014 in gebruik geweest als opslag voor Rubber Resources. De Gashouder krijgt in de toekomst een prominente rol in het nieuwe Frontenpark dat ontstaat door de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug.

Zaterdag 23 mei: een eerste kennismaking met de Gashouder

Als opwarmer voor het SECRET PLACES Festival organiseert Nightscapes Productions tijdens de Kunsttour op zaterdag 23 mei 2015 een eerste performance in de Gashouder. Het is de eerste keer dat het publiek de Gashouder van binnen kan bekijken en er een culturele performance kan beleven. Het experimenteren met en openstellen van dit soort locaties past bij de ontwikkeling van het Frontenpark en binnen de visie van Belvédère.

Wethouder Gerdo van Grootheest: 'Het aanbieden van programma en evenementen zorgt voor belangrijke reuring in gebieden in ontwikkeling. Het helpt om het gebied op de kaart te zetten en laat de potentie van dit unieke stuk Maastricht zien. Ik ben dan ook blij met de keuze van Nightscape Productions voor het Frontenpark en de Gashouder als locatie voor het SECRET PLACES festival'.

Over het SECRET PLACES Festival

Het SECRET PLACES Festival opent de deur naar een fantastische wereld, een wereld waarin de accenten zijn omgedraaid. Groot wordt klein en klein wordt groot. Een wereld waarin het om de details gaat. Muziek, theater, dichtkunst, video, (klein)kunst, performances en eten en drinken zullen tijdens het festival herenigd worden in een kleurrijke magische ervaring, waarbij het kleine uitvergroot wordt en dat met een duurzame en groene aanpak. De charme van de locatie zelf en de met liefde vanuit de locatie zelf gecreëerde podia, plekjes en hoekjes spelen in op deze kleine fragiliteit, waardoor het publiek van jong tot oud een unieke totaalervaring ondergaat.

Op zoek naar unieke locaties

Het SECRET PLACES Festival gaat steeds op zoek naar nieuwe unieke locaties, locaties die al jaren verlaten of vergeten zijn en schenkt deze voor een korte periode weer een ziel, de magie van het leven. De ruwheid, puurheid maar ook de schoonheid van deze locaties is daarmee mede bepalend voor de identiteit, de programmering en de uitstraling van het festival. Dit jaar mag het SECRET PLACES Festival niet alleen de Gashouder als locatie voor culturele evenementen verkennen, maar onderzoekt het festival ook de vertaalslag van het natuurgebied het Frontenpark als festivallocatie.

Programma voor jong en oud

Het festival verleid je tot een ontdekkingstocht in de wondere wereld van prachtige muziek, dansbare orkestjes, kwetsbare singer-songwriters, ontwapende poëzie, spannende performances, wonderlijk theater en een snufje Nightscapes magie. Niet alleen laat SECRET PLACES het kleine groot worden, ook zorgen de (Internationale) artiesten op de vele podia, die het festival rijk is voor een veelzijdig interdisciplinair vermaak van jong en oud.

Bezoekers worden geprikkeld om op ontdekkingstocht te gaan en de vele kunstdisciplines te gaan bewonderen. Het ontdekken staat steeds centraal, vele kleine podia worden gecreëerd op steeds verrassende plaatsen met nog verrassendere acts. Jonge talenten worden afgewisseld met gevestigde artiesten, waarbij alle activiteiten duurzaam en in harmonie met de locatie worden gerealiseerd. Tijdens het SECRET PLACES Festival wordt voornamelijk gewerkt met gerecycled materiaal. Afval van anderen is het bouwmateriaal voor podia en installaties op dit festival.

Aanloop vanaf 23 mei

Vanaf 23 mei 2015 vinden er in aanloop naar het SECRET PLACES FESTIVAL activiteiten plaats op de festivallocatie. Zo is de locatie van het festival officieel onderdeel van de Kunsttour. Op 26 mei wordt door Stichting Kompas van en voor mensen met of zonder beperking het culturele evenement “be different” (13:00 – 20:00) georganiseerd. Op 26 mei vinden er tevens rondleidingen plaats (15:30 & 16:30). Op 27 mei 2015 zal de festivallocatie onder handen genomen worden door Mandril Cultural Center en op 28 mei huisvest de locatie van het SECRET PLACES FESTIVAL een openluchtfilm.

Voor meer informatie, updates en tickets kijk op www.SecretPlacesFestival.nl of www.NightscapesProductions.nl