Start Veiligheidsmonitor 2017

Binnenkort start de gemeente Maastricht met de Veiligheidsmonitor 2017. Willekeurig gekozen inwoners van Maastricht ontvangen per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de veiligheidsmonitor in te vullen. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie  bij u in de buurt. De mening van de inwoners van Maastricht is van groot belang. Want zo kunnen de inwoners van deze stad bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in zijn of haar buurt.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk burgers die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek.

Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint vanaf 10 augustus. Deelname aan het onderzoek kan via internet of schriftelijk. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. De resultaten worden in maart 2018 verwacht.

Voor meer informatie ga dan naar www.veiligheidsmonitor.nl