Start werkzaamheden upgrading MECC Maastricht

De aangekondigde werkzaamheden aan het beurs- en congrescentrum MECC Maastricht starten op 11 september. In deze fase van de upgrading van het complex, gaat het entree- en parkeergebied ‘P3/P4‘ op de schop. Voordat TEFAF editie 2018, op 9 maart a.s. start, is de herinrichting klaar. De kosten van deze eerste fase bedragen € 1,2 miljoen.

Het meest in het oogspringende onderdeel van de herinrichting is de aanleg van een centrale boulevard die de noord- en zuidzijde van P4-terrein scheidt. De met een bomenrij geaccentueerde boulevard zorgt voor een functionele en ruimtelijke ordening van het binnenterrein. De noordzijde van de boulevard kan als parkeergelegenheid worden gebruikt, maar ook als opstelplaats voor taxi’s, bussen en vrachtverkeer. De zuidkant wordt alleen parkeergelegenheid. Naast een afgrenzing biedt de boulevard ruimte aan fietsers en voetgangers. Zij kunnen na de herinrichting veilig en comfortabel het gebied betreden en de entree van het MECC bereiken. Het aangrenzende parkeerterrein P3 wordt eveneens onderdeel van de herinrichting. Deze parkeerplaats is eigendom van de Stichting Bewaarder Vastgoed MECC en wordt gebruikt door de bedrijven in de business centre 1-3 aan de Gaetano Martinolaan.

Met de bomenrij langs de boulevard en de diverse hagen krijgt het P3/P4-gebied een groenere uitstraling. Dit geeft extra kwaliteit aan de hoofdentree van MECC Maastricht.

De herinrichting van het P3/P4-gebied is aanbesteed. Bouwbedrijf Van Boekel Regionaal gaat de werkzaamheden uitvoeren. De totale kosten van deze fase bedragen € 1,2 miljoen. Naast de gemeente Maastricht dragen ook de Provincie Limburg en de Stichting Bewaarder Vastgoed MECC bij in de kosten van deze herinrichting. De werkzaamheden zijn medio december afgerond.

De herinrichting van het binnenterrein P3/P4 is onderdeel van een forse upgrading van het MECC Maastricht, waarmee in totaliteit circa € 30 miljoen gemoeid is. Deze investering is nodig om het beurs- en congrescentrum ‘up to date’ te maken én klaar te stomen voor de toekomst. Zo worden beide auditoria, de congreszalen en de foyers vernieuwd. Het congrescentrum krijgt een nieuwe, eigentijdse uitstraling. Ook zal het MECC gaan dienen als ontmoetingsplek voor de Brightlands Maastricht Health Campus.

Wethouder John Aarts is verheugd dat de schop nu de grond in gaat: “Met deze investeringen maken we het MECC toekomstbestendig en leggen we een duurzame verbinding tussen het congrescentrum en de campusomgeving. Dat is belangrijk, want een sterk congrescentrum is niet alleen van grote waarde voor de bedrijvigheid en werkgelegenheid, maar is ook nodig in de verdere ontwikkeling en positionering van Zuid-Limburg als internationale kennisregio.”