Studenten geven colleges over gezondheid

Op 20 mei begint er een reeks van vijf colleges over het thema ‘In Beweging!’. Deze reeks wordt gegeven door de Gezondheidsuniversiteit. Er komen verschillende vragen aan bod. Hoe werkt een spier? Hoe geneest bot na een breuk? Wat zijn reuma en artrose nu eigenlijk? Hoe ontstaat botontkalking en kan het worden voorkomen?

Afbeelding beweging

De thema's worden behandeld met een gezin als voorbeeld. Bijvoorbeeld een opa met reuma, een oma met osteoporose of een puber die met snowboarden een botbreuk heeft oplopen.

Vijf avonden ‘In Beweging’

Iedere avond begint met een uitleg door een expert. Daarna is er een informatiemarkt en een miniworkshop. De informatiemarkt en miniworkshops worden geleid door studenten geneeskunde van de Universiteit Maastricht.

Doe mee aan de Gezondheidsuniversiteit!

De 5 colleges worden gegeven op woensdag 20 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni en 17 juni 2015 van 19.00 tot 21.30 uur. Ze vinden plaats in de faculty of Health, Medicine and Life Sciences aan de Universiteitssingel 40 in Maastricht. Dit gebouw is rolstoeltoegankelijk en u kunt er gratis parkeren.

Aanmelden kan tot dinsdag 19 mei via Studium Generale op telefoonnummer (043) 388 53 07( maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur) of per mail sg-lectures@maastrichtuniversity.nl. De vijf colleges kosten € 25,00 totaal inclusief koffie/ thee. Als u minstens 3 van de 5 colleges aanwezig bent, krijgt u ook een certificaat.

Meer informatie

De Gezondheidsuniversiteit is een project tussen studenten geneeskunde, het Maastricht UMC+ en Studium Generale. De Gezondheidsuniversiteit wil op een interactieve manier mensen meer leren over de werking van het lichaam in ziekte en gezondheid. Een specifieke vooropleiding is niet nodig. De Gezondheidsuniversiteit wordt twee keer per jaar georganiseerd, met steeds een nieuw thema. De Gezondheidsuniversiteit past in het project Student en Stad, waarin gemeente Maastricht, Universiteit en Zuyd Hogeschool samenwerken. Kijk ook op www.gezondheidsuniversiteit.nl of  www.facebook.com/gezondheidsuniversiteit.