Tijdelijke wethouderswissel: Jim Janssen vervangt André Willems

Jim Janssen

Wethouder André Willems (Senioren Partij Maastricht) heeft besloten zijn functie tijdelijk neer te leggen. Hij doet dat om volledig te herstellen van een recente medische ingreep. De Senioren Partij Maastricht heeft Jim Janssen naar voren geschoven als tijdelijk vervangend wethouder. De raad heeft vanavond met deze wissel ingestemd en formeel bekrachtigd.

Wethouder en loco-burgemeester André Willems verwacht in beginsel per 1 januari weer in zijn functie terug te keren. “Ik wil voor de volle honderd procent aan de slag. Op een andere manier kun je het wethouderschap niet vervullen. In het belang van de stad is het niet goed om in deeltijd te reïntegreren. Mijn herstel ligt op schema, maar ik wil wel de volledige tijd nemen die nodig is. Ook in verband met het revalidatietraject”, aldus André Willems.

Jim Janssen was eerder al wethouder in Maastricht. Na de verkiezingen van 2010 maakte hij deel uit van het college namens het CDA. Daar kwam vroegtijdig een einde aan na een breuk binnen de coalitie. In 2013/2014 is hij ook tijdelijk wethouder geweest in Meerssen, als zogeheten “wethouder van buiten”.
Maastrichtenaar Jim Janssen is 49 jaar, getrouwd en vader van twee zonen. Hij heeft een eigen bedrijf waarmee hij zich onder andere richt op interim functies binnen de lagere overheden. Jim Janssen: “Ik heb in Meerssen gemerkt dat dergelijke interim klussen goed bij me passen. Ik ben er trots op deze mooie functie in mijn eigen stad te vervullen. Ik ben André Willems en de Senioren Partij Maastricht erkentelijk voor het vertrouwen.”