Trichter voor de heer Herman Schoeren

Op zaterdagavond 30 september heeft burgemeester Penn-te Strake de stedelijke onderscheiding De Trichter uitgereikt aan de heer H.W.G. (Herman) Schoeren, na afloop van de première van de voorstelling “In de 7e Hiemel” van de Zaank- en Kemedievereniging Maos en Neker.

De heer Schoeren ontvangt de stedelijke onderscheiding bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Bühneproducties Maos en Neker.

Verdiensten

De heer Schoeren is lid van Zaank- en Kemedievereniging Maos en Neker en voorzitter van Stichting Bühneproducties Maos en Neker. Hij heeft de vereniging/stichting sinds 1988 in diverse bestuursfuncties (waarvan 20 jaar als voorzitter) ondersteund. Onder zijn inspirerende leiding slaagt Maos en Neker er sinds vele jaren in om tweejaarlijks een grootstedelijke productie op de bühne te zetten.

Achtergrond De Trichter

De Trichter is een penning die wordt toegekend aan personen of groepen die zich op uitnemende wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Maastricht. De naam van deze onderscheiding is afgeleid van ‘Tricht’, doorwaadbare plaats in de rivier. Op de penning wordt dit symbolisch tot uitdrukking gebracht. De kunstenaar, Désirée Tonnaer, heeft bovendien de stadsengel op de penning afgebeeld.