Tweede reeks lezingen 350 jaar Stadhuis samen met KLGOG

2 oktober 2014

Dit jaar is het Stadhuis 350 jaar oud. Samen met het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (KLGOG) organiseren we 8 lezingen over de bouw, de inrichting en het gebruik van het Stadhuis. De eerste vier lezingen in mei werden drukbezocht.

Vanaf 19 oktober starten we de tweede reeks waarin het accent ligt op het historische gebruik van het Stadhuis. Locatie: Stadhuis, Markt 78

Aanmelden voor de tweede reeks

De lezingen zijn gratis en per lezing is er plaats voor 100 personen. U kunt zich met maximaal 4 personen aanmelden via medea.van.kessel@remove-memaastricht.nl. Geef bij aanmelding uw naam en aantal personen door en neem de bevestiging van de reservering mee naar de lezing. De lezingen vinden plaats in het Stadhuis en worden gecombineerd met een rondleiding, waarbij dieper wordt ingegaan op het onderwerp van de lezing.

• Zondag 19 oktober om 14.00 uur
    Drs. Toon Jenniskens over ‘Magistraten en burgemeesters’
  • Zondag 26 oktober om 14.00 uur
    Gérard Dielemans over ‘Bouwmeester-bouwvakker-bouwheren. Van een seer magnifick stadthuys’
  • Zondag 2 november om 14.00 uur
    Dr. Paul Bronzwaer over ‘Het Stadhuis in de Tweede Wereldoorlog’
  • Zondag 9 november om 14.00
    ‘350 jaar carillon in het Stadhuis’ door Frank Steijns

Meer informatie

Meer informatie over het KLGOG en de lezingen staat op www.lgog.nl Na 350 jaar tijd wordt het tijd voor restauratie. Hiervoor heeft de Stichting Restauratie Atelier Limburg in de jaren 2011 en 2012 een aantal vooronderzoeken en pilotstudies uitgevoerd. Ook heeft in aanloop naar deze restauratie en herinrichting een inventarisatie plaatsgevonden van de cultuurhistorische waarde van het interieur, de afzonderlijke vertrekken, de verlichting, haardelementen en meubelstukken. Hiervan is een handzaam en rijkelijk geïllustreerd boekwerkje gemaakt met als titel “Voor den meesten luyster vande stadt”. Deze uitgave is voor 10 euro in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar in het Stadhuis.