Uitreiking Victor de Stuersprijs 2014

Op 20 juni om 16.00 uur reikt wethouder Gerdo van Grootheest van de gemeente Maastricht in het Stadhuis de architectuurprijs van Maastricht uit: de Victor de Stuersprijs.

Deze prijs gaat om de twee jaar naar een architect, opdrachtgever of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de hedendaagse architectuur binnen de gemeente Maastricht. U bent van harte uitgenodigd.

De genomineerden

Een jury maakt uit drie genomineerde projecten de winnaar bekend:

het bouwen van een woonhuis, Batterijstraat 42, Architect: Wiel Arets Architect,
Opdrachtgever: J.L.M. Visser

het bouwen van een zwembad, Discusworp 4 tot en met 20, Architect: Koppert en Koenis Architecten, Opdrachtgever: gemeente Maastricht

het bouwen van een poolhouse, Stadspark Maastricht, Architect: Mathieu Bruls, Opdrachtgever: op verzoek niet openbaar

De jury

• Mevrouw Juliette Bekkering (JB), architect/directeur bij Bekkering Adams Architecten in Rotterdam en voorzitter van deze jury.
  • De heer Fred Humblé (FH), architect/directeur bij Humblé Martens Architectuur & Stedelijk Ontwerp in Maastricht en de winnaar van de prijs in 2012.
  • De heer René Coenegracht (RC), architect in Maastricht

De drie juryleden zijn werkzaam in het onderwijs: TU Eindhoven (JB), RWTH Aachen (FH) en Universiteit Diepenbeek (RC).

• 15.30 uur ontvangst in de hal van het Stadhuis, Markt 78, Maastricht
  • 16.00 uur welkomstwoord door de wethouder in de oude raadzaal