Uitreiking Victor de Stuersprijs 2014

12 juni 2014

Op 20 juni om 16.00 uur reikt wethouder Gerdo van Grootheest van de gemeente Maastricht in het Stadhuis de architectuurprijs van Maastricht uit: de Victor de Stuersprijs.

Deze prijs gaat om de twee jaar naar een architect, opdrachtgever of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de hedendaagse architectuur binnen de gemeente Maastricht. U bent van harte uitgenodigd.

De genomineerden

Een jury maakt uit drie genomineerde projecten de winnaar bekend:

het bouwen van een woonhuis, Batterijstraat 42, Architect: Wiel Arets Architect,
Opdrachtgever: J.L.M. Visser

het bouwen van een zwembad, Discusworp 4 tot en met 20, Architect: Koppert en Koenis Architecten, Opdrachtgever: gemeente Maastricht

het bouwen van een poolhouse, Stadspark Maastricht, Architect: Mathieu Bruls, Opdrachtgever: op verzoek niet openbaar

De jury

• Mevrouw Juliette Bekkering (JB), architect/directeur bij Bekkering Adams Architecten in Rotterdam en voorzitter van deze jury.
  • De heer Fred Humblé (FH), architect/directeur bij Humblé Martens Architectuur & Stedelijk Ontwerp in Maastricht en de winnaar van de prijs in 2012.
  • De heer René Coenegracht (RC), architect in Maastricht

De drie juryleden zijn werkzaam in het onderwijs: TU Eindhoven (JB), RWTH Aachen (FH) en Universiteit Diepenbeek (RC).

• 15.30 uur ontvangst in de hal van het Stadhuis, Markt 78, Maastricht
  • 16.00 uur welkomstwoord door de wethouder in de oude raadzaal