Uitreiking Victor de Stuersprijs op 1 juli

27 juni 2016
Foto Victor de Stuersprijs

Op vrijdag 1 juli reikt wethouder Jack Gerats de Victor de Stuersprijs, de architectuurprijs van de gemeente Maastricht, uit. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een architect, opdrachtgever of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de hedendaagse architectuur binnen de gemeente Maastricht.  De uitreiking vindt plaats in het infocentrum Belvédère, Fenikshof 1. Het programma begint om 15.30 uur.

Over de prijs

Met de prijs stimuleert de gemeente de discussie over ruimtelijke kwaliteit en architectuur in Maastricht. Het ene jaar heeft de prijs betrekking op de hedendaagse architectuur en een volgend jaar op de historische architectuur of monumentenzorg in Maastricht. Dit jaar wordt de prijs toegekend binnen de discipline ‘hedendaagse architectuur’ in de categorie nieuwbouw.

Genomineerde projecten

Er zijn drie in het oog springende projecten genomineerd:

• De realisatie van een ongelijkvloerse kruising met het spoor bij Balijeweg. Architect/beeldend kunstenaar: Jan Maas/Michel Kluiters. Opdrachtgever: Pro Rail.
  • De bouw van een verzorgingshuis, Polvertorenstraat/Sint Servaas Bolwerk. Architect: Architecten aan de Maas, projectarchitect: Han Westelaken. Opdrachtgever: Zorggroep Envida.
  • De bouw van een hotel Stationsplein 1-3/Spoorweglaan 1B-C. Architect: Satijnplus, projectarchitect: Koen Savelkoel. Opdrachtgever: gebroeders L. en M. Maes.

Het programma begint om 15.30 uur en loopt af om 17.15 uur.

• 15.30 uur: ontvangst in infocentrum Belvedère, Boschstraat 24 te Maastricht.
  • 16.00 uur: welkomstwoord door de wethouder Jack Gerats
  • 16.15 uur: bekendmaking prijswinnaar Koen van Velsen, juryvoorzitter
  • 16.45 uur: uitreiking van de Victor de Stuersprijs door wethouder Jack Gerats
  • 17.15 uur: afsluiting

Meer informatie

U bent van harte welkom om de prijsuitreiking bij te wonen. Aanmelden is niet nodig. Vragen? Stel ze gerust via arthur.houben@remove-memaastricht.nl.