Vanaf 1 november uitbreiding combi-parkeren Wyckerpoort noord

Vanaf zaterdag 1 november 2014 wordt het combi-parkeren in Maastricht uitgebreid met een aantal straten in Wyckerpoort noord: de Professor Pasmansstraat, Professor Mullerstraat, Professor Kernstraat, Old Hickoryplein, Generaal Simpsonstraat huisnummers 1,3, 28 en 30. Op de Meerssenerweg uitbreiding tot aan MOSA t/m huisnummer 362 aan de westzijde. Oostzijde Meerssenerweg uitbreiding vanaf huisnummer 251 in noordelijke richting t/m huisnummer 145 ABC. De uitbreiding geldt niet voor het MOSA parkeerterrein. Dit is eigen terrein van de MOSA Holding.

Deze gebieden zijn aangemerkt als B-zone. Dat betekent dat in deze gebieden tegen een tarief van € 1,40 per uur kan worden geparkeerd. Het betaald parkeren is ingevoerd om de hoge parkeerdruk in de woonwijken tegen te gaan en daarmee de leefbaarheid te verbeteren.

Vergunning voor bewoners en bedrijven

Bewoners en bedrijven uit de gebieden kunnen een parkeervergunning aanvragen. Met deze vergunning kunnen ze op de betaald parkeerplekken parkeren. De meeste bewoners hebben deze vergunning al in huis. Voor diegene die alsnog een parkeervergunning willen aanvragen, is het mogelijk om dit digitaal te doen via het gemeentelijk vergunningenloket op www.gemeentemaastricht.nl. Daar staat ook informatie over andere parkeerproducten, zoals bijvoorbeeld de BezoekersParkeerPas waarmee bewoners bijvoorbeeld hun familie tegen gereduceerd tarief kunnen laten parkeren.

Waarom combi-parkeren

Er kwamen meldingen uit Wyckerpoort over de parkeerdruk. Ook het buurtplatform en het Veilige Buurten Team hebben dit aangekaart. Samen met de constateringen van de gemeente zelf en die van de politie is er onderzoek gedaan naar de parkeerdruk. De resultaten van dit onderzoek laten zien dat er voldoende redenen zijn om het probleem van de parkeerdruk aan te pakken.

Nieuwe Parkeerbetaalautomaten – ook betalen met pin mogelijk

In de nieuwe gebieden wordt gebruik gemaakt van nieuwe parkeerbetaalautomaten. Deze automaten zijn uitgerust met een touchscreen. Ook bieden de nieuwe automaten de mogelijkheid om met pinpas te betalen.