Vastelaovendskareprotocol

Afbeelding Vastelaovendskareprotocol
Foto Vastelaovendskareprotocol

Een aantal karrenbezitters heeft samen met de gemeente een protocol voor karren opgesteld. Dit protocol is ondertekend door de karrenbezitters, Stadsprins Odin I en burgemeester Hoes. 

Protocol van 11 regels

De 11 regels gaan over veiligheid, bereikbaarheid, geluid en afval: niet met karren naar drukke plekken of smalle straten gaan en geen risicovolle attributen meebrengen zoals gasbranders. Op Facebook www.facebook.com/propelkaretrekkers staat meer informatie. 

De afgelopen jaren bleek dat de grootte van de carnavalskarren, met het geluid en het afval die ze veroorzaken, tot onveilige situaties kan leiden en ergernis kan veroorzaken bij andere carnavalsvierders en organisatoren van festiviteiten. Op drukke plekken in de binnenstad dreigden door de karren zelfs de doorstroming van het publiek en hulpdiensten in gevaar te komen. 

Gooj kaar – goedgekeurde kar

Karrenbezitters die zich houden aan het protocol, krijgen een vignet om op hun kar te plakken. Ieder jaar komt er een nieuwe tekening op dit vignet te staan. Dit jaar is de winnende tekening gemaakt door Shalina uit groep 8 van basisschool de Lètterdoes uit Wyckerpoort. 

Meedoen als propel karetrekker?

Zijn jullie een groep met een kar en willen jullie je ook aan de 11 regels houden? Meld je dan bij Frans.van.de.weerdt@maastricht.nl