Vragenuur tenders vrijwilligerssubsidies

4 maart 2015

De gemeente Maastricht wil dat haar inwoners op alle vlakken mee kunnen doen in de samenleving. Daarbij is het belangrijk dat inwoners elkaar kennen en weten te vinden. We willen dat mensen betrokken zijn bij hun buurt, buren en omgeving, nog meer kennis uitwisselen en gebruik maken van elkaars netwerken en/of ervaring.

Daarom worden in 2015 drie tenders uitgeschreven voor vrijwilligersactiviteiten waarop u subsidie kunt aanvragen. De eerste tender heeft als thema ‘Samenwerken over Grenzen’. Deze richt zich op het stimuleren van activiteiten in onderlinge samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties, bedrijven, professionals en bewoners. De samenwerking moet betrekking hebben op participatie, een gezonde levensstijl, zo lang mogelijk thuis wonen, aandacht voor ondersteuning van mantelzorgers en opgroeien en ondersteunen & ontplooien.

Vragen? Kom langs

Om uw vragen over de subsidies en deze eerste tender ook persoonlijk te kunnen beantwoorden, komen we naar u toe!

Op de onderstaande plaatsen en data kunt u tussen 17.00 uur en 18.15 uur terecht met uw vragen.

• 11 maart: Muziekgieterij. Na de lancering van de sociale marktplaats www.MaastrichtDoet.nl en de bijbehorende lezing (tot 19.00 uur) geven we informatie over de flexibele subsidies en de eerste tender. U kunt na afloop vragen stellen (ongeveer 19.30 uur).
  • 12 maart: Trefcentrum Wittevrouwenveld (Wittevrouwenveld en Wyckerpoort) Buurtcentrum Mariaberg (Mariaberg, Wolder, St Pieter, Jekerdal, Villapark, Biesland, Campagne Belfort, Daalhof, Hazendans)
  • 16 maart: Aan de Wan (Heer, Molukse Buurt, Eyldergaard, de Heeg, Scharn), Mosae Forum – trouwkamer  (Centrum, Jekerkwartier, Kommelkwartier, Statenkwartier, Boschstraatkwartier, Binnenstad en Sint Maartenspoort, Wyck, Céramique)
  • 17 maart: Centre Manjefiek (mediatheek) (Caberg Malpertuis, Malberg, Pottenberg, Brusselsepoort, Oud Caberg, Buurtcentrum Nazareth (Itteren, Borgharen, Nazareth-Limmel, Amby) + Boschpoort
  • 18 maart: Gemeenschapshuis Heugem (Heugem, Randwyck, Heugemerveld)