Vrijdag 6 mei: feestelijke aftrap uitgebreide Vrijdagmarkt

Sinds vrijdag 8 april is de Vrijdagmarkt uitgebreid naar de Hoenderstraat, het voorplein en binnenplein van Mosae Forum. Deze uitbreiding is een proef voor één jaar. Tijdens de vrijdagmarkt op 6 mei wordt de uitbreiding officieel gevierd, met live muziek, gratis hapjes en meer.

Uitbreiding

Een nog aantrekkelijkere en gevarieerdere markt, die de rol als publiekstrekker voor de stad Maastricht blijft waarmaken! Dat is het doel van de uitbreiding van de wekelijkse Vrijdagmarkt, die in 2014 al de titel ‘Beste Markt van Nederland’ kreeg.

Door de uitbreiding is er ruimte voor nieuwe, innovatieve marktconcepten en kan kruisbestuiving tussen de markt- en winkelondernemers plaatsvinden. Hierbij staat vernieuwing en klantbeleving centraal.

Feestelijke aftrap

Op vrijdag 6 mei trappen we de uitbreiding officieel af. Dat doen we met live muziek: een duo met Amerikaanse muziek op het voorplein van Mosae Forum en feestelijke muziek door accordeonist Ronny in de Hoenderstraat en Mosae Forum.

Daarnaast kunt u gratis hapjes proeven van de huiskoks: Harry van Hardeveld op het voorplein van Mosae Forum en Mischa Hamers op de hoek van de Hoenderstraat en de Markt.

Omdat het twee dagen later Moederdag is, krijgen de aanwezige moeders bloemen van de ‘marktclowns’, die ook mooie ballonnencreaties voor de kinderen maken!

Rondleiding door wethouder Gerats

Wethouder Marktzaken Jack Gerats geeft een rondleiding voor genodigden en geïnteresseerden over de uitgebreide Vrijdagmarkt. De rondleiding start om 11.00 uur op het voorplein van het Mosae Forum.