Vuurwerk afsteken?

Vuurwerk afsteken mag dit jaar tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. (Uiteraard geen illegaal vuurwerk gebruiken.)

Vuurwerkoverlast

Ervaart u overlast? Bel dan 14 043 of gebruik de Maastricht Meldt app. Kijk op  www.gemeentemaastricht.nl/melden 

Tips voor ouders en regels voor vuurwerk afsteken

Jongeren en vuurwerk? Praat over wat mag en wat niet mag. Voor veel kinderen en jongeren is oud en nieuw een leuke en spannende periode. Maar zijn zij zich bewust van de risico’s die verbonden zijn aan het afsteken van vuurwerk?  Tips voor ouders en regels voor het afsteken van vuurwerk vindt u op https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.

Doe u zelf een schone straat cadeau                        

Vuurwerk afsteken is leuk, maar geeft ook veel troep. Vuurwerkresten, soms met gevaarlijk korte lontjes, verpakkingen en lege flessen zijn niet te voorkomen. . Gelukkig kunt u het nieuwe jaar positief in door samen met de buurt op te ruimen. Pak samen een bezem en veeg de straat schoon. Het perfecte moment om uw buren meteen een prettig nieuw jaar te wensen! Een goede start van een mooi 2019!  De officiële verkooppunten van vuurwerk in de stad verstrekken gratis vuurwerkzakken. Gebruik deze voor uw vuurwerkafval. Zet de zak gelijk met de restzak buiten zetten in de eerste 2 weken van het nieuwe jaar. Geen vuurwerkzak? Gebruik de rood-witte restafvalzak.

Samen maken we er een mooie, feestelijke jaarwisseling van voor iedereen!