Website gemeente Maastricht ontvangt waarmerk drempelvrij

19 juni 2014

De website van de gemeente Maastricht (www.gemeentemaastricht.nl) is dit jaar volledig vernieuwd en voldoet aan de eisen die de overheid stelt aan techniek, toegankelijkheid en gebruikersvriendelijkheid. De gemeente heeft het certificaat op 12 juni 2014 ontvangen.

afbeelding certificaat drempelvrij

Toegankelijk

Het voldoen aan de webrichtlijnen heeft vele voordelen. Zo is de informatie op de website toegankelijk en goed beschikbaar voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking, zoals blinden en doven, laaggeletterden en senioren. Andere voordelen zijn een kortere laadtijd en beter doorzoekbare informatie voor zoekmachines en mensen.

Dienstverlening

Onze nieuwe website is dan opgezet vanuit het oogpunt van dienstverlening. Onderzoek leert ons dat de meeste gebruikers van de site op zoek zijn naar producten en diensten. Daarom staan die nu centraal op de site.