Week tegen Eenzaamheid: Kom erbij!

Wist je dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. De Week tegen Eenzaamheid 2018 vindt plaats van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober.

Good veurein

Op RTV Maastricht wordt er speciale aandacht aan dit thema besteed met een interview met Josje Biessen, die professionals in Maastricht en omstreken traint rondom eenzaamheid. In een aflevering van Good Veurein vertelt ze meer over deze training en de aanpak van eenzaamheid. De aflevering wordt uitgezonden op 5,6 en 7 oktober na het nieuws van 19.00 uur.

Zelf eenzaam?

Voelt u zich zelf eenzaam en wilt u meer weten hierover. Kijk dan ook op de website https://www.samentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid. Daarnaast heeft Maastricht ook acht sociale teams. Dit zijn professionals die graag naar uw verhaal luisteren en met u mee kunnen denken. Wilt u weten of er een team in uw buurt zit, kijk dan op www.gemeentemaastricht.nl/sociaalteam.