Week van de Veiligheid

Van 2 tot en met 9 oktober

afbeelding week van de veiligheid

Criminaliteitscijfers in Nederland dalen toch. Hoezo Week van de Veiligheid?

De criminaliteitscijfers in Nederland dalen inderdaad. Ook criminaliteit tegen ondernemers. En toch blijven we aandacht vragen voor uw veiligheid. Waarom? Omdat de impact van een misdaad tegen u, uw bedrijf of uw personeel groot is. Zowel financieel als menselijk. Of het nu gaat om een overval, diefstal, agressie of om internetfraude. Ondernemend Limburg organiseert daarom in samenwerking met het RPC Limburg in de week van de veiligheid een aantal activiteiten waar u van harte voor uitgenodigd bent. Om tips te krijgen, om te horen hoe uw collega-ondernemers (on)veiligheid aanpakken, om ervaringen met anderen te delen. 

2 oktober

Aftrap met een netwerkontbijt. Door de directeur van Parkstad Limburg Theaters wordt de online strategie van zijn bedrijf toegelicht en hij vertelt hoe de risico’s daarvan worden aangepakt. Door de regiomanager van Jan Linders en een van zijn cassieres wordt verteld wat de impact van een overval is en hoe Jan Linders dat probeert te voorkomen.

De officiële start van de Week van de Veiligheid wordt verricht door deputé Beurskens van de Provincie Limburg.

Ondernemersplein Roermond, Steegstraat 5
Tijd: 8.00u-10.00u
Aanmelden klik hier 

6 oktober

Wat gebeurt er met uw aangifte? In de rechtbank in Roermond bent u aanwezig bij de behandeling van een aantal rechtszaken en kunt u in gesprek met de rechter en de officier van justitie. Waarom zou je aangifte doen? Wat zijn de afwegingen bij het bepalen van een straf?

Rechtbank Roermond, Willem II singel 67
Tijd: 18.30u - 21.00u
Aanmelden Klik hier

8 oktober

Kun je het dumpen van drugsafval zien aankomen? De Politie laat u in een online workshop zien hoe u criminele activiteiten kunt herkennen en wat u vervolgens kunt doen.

Online workshop. Deelname via PC, tablet of smartphone. U ontvangt na aanmelding een mail met deelname instructie. 

Tijd: om 16.00u en om 17.00u
Aanmelden klik hier  

Veilig zakelijk internetten

Op dit moment loopt er een landelijke actie waarbij u uw eigen systeem vrijwillig kunt laten testen door een professionele hacker. U ontvangt een rapport van de hack waarin u kunt zien wat uw sterke en zwakke punten zijn en wat u aan de zwakke punten kunt doen. Het advies kost normaalgesproken rond de € 1.300,= maar er zijn nog enkele gratis hacks beschikbaar tot 15 oktober.

Aanmelden klik hier