Wie zijn de sterren van Maastricht 2018?

Aanmelden kandidaten voor vrijwilligersprijzen kan vanaf 1 november!

Van 1 november tot en met 31 december is het weer mogelijk om Maastrichtenaren aan te melden voor één van de zeven vrijwilligersprijzen. Iedereen kan kandidaten aanmelden via www.sterrenvanmaastricht.nl.

Er zijn zeven categorieën waarin de vrijwilligersprijzen worden uitgereikt: Sport, Welzijn, Zorg, Bedrijf, Veiligheid, Groen, Cultuur. Uit de aanmeldingen zal de jury (bestaande uit de prijswinnaars van 2017) in elke categorie een winnaar aanwijzen.

Winnaars

De burgemeester en wethouders zullen de winnaars verrassen en in het zonnetje zetten. Bovendien ontvangt elke winnaar € 2.000,- om te besteden aan een vrijwilligersactiviteit. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zaterdagmiddag 10 maart 2018.

Waardering

Wethouder Jack Gerats: ‘Ik blijf onder de indruk van al die Maastrichtenaren die zich op uiteenlopende manieren belangeloos inzetten voor de stad. Zij vormen de stevige basis van onze sociale en saamhorige stad. Met de vrijwilligersprijzen spreken we onze waardering uit voor alle vrijwilligers’.

Campagne

De komende maanden roept de gemeente mensen op om hun vrijwilligers van het jaar 2018 te nomineren. Nomineren kan via de website www.sterrenvanmaastricht.nl

De winnaars van 2017

Tonnie Havenith (Ster van Maastricht 2017, groen)