Wie zijn de sterren van Maastricht 2018?

Aanmelden kandidaten voor vrijwilligersprijzen kan vanaf 1 november!

Van 1 november tot en met 31 december is het weer mogelijk om Maastrichtenaren aan te melden voor één van de zeven vrijwilligersprijzen. Iedereen kan kandidaten aanmelden via www.sterrenvanmaastricht.nl.

Er zijn zeven categorieën waarin de vrijwilligersprijzen worden uitgereikt: Sport, Welzijn, Zorg, Bedrijf, Veiligheid, Groen, Cultuur. Uit de aanmeldingen zal de jury (bestaande uit de prijswinnaars van 2017) in elke categorie een winnaar aanwijzen.

Winnaars

De burgemeester en wethouders zullen de winnaars verrassen en in het zonnetje zetten. Bovendien ontvangt elke winnaar € 2.000,- om te besteden aan een vrijwilligersactiviteit. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zaterdagmiddag 10 maart 2018.

Waardering

Wethouder Jack Gerats: ‘Ik blijf onder de indruk van al die Maastrichtenaren die zich op uiteenlopende manieren belangeloos inzetten voor de stad. Zij vormen de stevige basis van onze sociale en saamhorige stad. Met de vrijwilligersprijzen spreken we onze waardering uit voor alle vrijwilligers’.

Campagne

De komende maanden roept de gemeente mensen op om hun vrijwilligers van het jaar 2018 te nomineren. Nomineren kan via de website www.sterrenvanmaastricht.nl

De winnaars van 2017

Tonnie Havenith (Ster van Maastricht 2017, groen)
“De prijs komt alle vrijwilligers van de Natuurtuinen Jekerdal toe. Het is hier echt een ‘samentuin’, want alleen had ik niets bereikt”

Lily Keijmis (Ster van Maastricht 2017, veiligheid)
“Ik draag deze prijs op aan mijn clubje. De prijs is een blijk van waardering voor alles wat we doen. En dat doet goed”

Giel Coenen (Ster van Maastricht 2017, cultuur)
“Ik was compleet verpopzakt toen de wethouder hier plotseling stond en vertelde dat ik de vrijwilligersprijs voor de cultuur kreeg”

Joost Nijssen (Ster van Maastricht 2017, sport)
“Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven achter de rug en dan word je toch zo gewaardeerd. Ik ben ook versteld van de vele leuke reacties. Het is hartverwarmend”

Abakoula Argalaless (Ster van Maastricht 2017, welzijn)
“Ik ben overtuigd dat alles begint bij integreren en samenleven. We moeten het samendoen, want anders wordt het nooit wat”

Gidi Meesters (Ster van Maastricht 2017, bedrijf)
“Je wordt wel eens voor dit of dat gevraagd en zo rol je er vanzelf in. De prijs is een stukje waardering voor wat ik als bedrijf doe”

Annie de Koninck (Ster van Maastricht 2017, zorg) “Ik heb hiervoor gekozen en hoef eigenlijk geen prijs te hebben. Ik doe dit echt uit dankbaarheid. Het is voor mij eigenlijk een hobby met een hart”