Winnaars ontwerpwedstrijd Ambyerveld bekend

13 maart 2015

Vanmiddag zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd Ambyerveld bekend gemaakt.

Om potentiële kopers te laten zien wat er mogelijk is, heeft de gemeente Maastricht samen met Maastricht-LAB een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. 38 architecten hebben meegedaan en vernieuwende ontwerpen ingediend. De woonideeën in zijn gebundeld in een boek (PDF, 6,7 MB) en bedoeld als inspiratie voor potentiële kopers en als podium voor de architecten.

Prijswinnaars

De winnaars kregen vanmiddag uit handen van wethouder Gerdo van Grootheest de prijzen uitgereikt. De eerste prijs is voor Maarten Huls van White Door Architects (Maastricht). Maarten Thewissen en Joost van Rooijen van Studio Komma (Den Haag) ontvingen de tweede prijs van  €2.500,-  En de derde prijs van €1.500,- is voor Daniëlle Huls van KettingHuls MAAKPLAATS HEM (Amsterdam).

Expositie

De ontwerpen zijn nog tot 22 maart te zien in de etalages van het Maastricht-LAB aan de Gubbelstraat 24.

Maastricht-LAB

Maastricht -LAB is een cocreatief ontwikkelplatform, waarbij de zoektocht naar nieuwe vormen van stadsontwikkeling centraal staat. Maastricht -LAB geeft een impuls aan de stedelijke (her)ontwikkeling van Maastricht. Door vernieuwende projecten en vraagstukken samen op te pakken met initiatiefnemers en partners. We experimenteren in de stad en leren door te doen. De kennis die daarbij wordt ontwikkeld delen wij openlijk met geïnteresseerde mensen en organisatie.

De Gemeente Maastricht heeft Maastricht-LAB gevraagd een interventie te organiseren in de vorm van een ontwerpwedstrijd om de gebiedsontwikkeling Ambyerveld op gang te brengen. Met de ontwerpwedstrijd hebben we talent een podium geboden.