Woensdagmarkt tweede bij finale Beste Middelgrote Markt 2016

De Maastrichtse Woensdagmarkt is vandaag tweede geworden bij de verkiezing van Beste Middelgrote Markt van Nederland 2016. De titel werd gewonnen door de markt in Eygelshoven.

Vernieuwing

De nominatie en de tweede plaats voelen als een beloning voor de gezamenlijke inzet van marktondernemers en gemeente, legt Marktwethouder Jack Gerats uit: ‘sinds het najaar van 2015 werken de marktondernemers en de gemeente immers samen aan de vernieuwing van de Woensdagmarkt. We zijn dus vooral trots op deze tweede plek, want het toont aan dat we op de goede weg zijn!’

Woensdagmarkt: altijd iets te beleven!

Er vinden regelmatig activiteiten in actuele thema’s plaats op de Woensdagmarkt. Zo konden marktbezoekers in januari met workshops en activiteiten al in de stemming komen voor Carnaval. In samenwerking met Centrummanagement Maastricht is in de loop van 2016 ook een cultureel programma gepland. Met deze programmering speelt de Woensdagmarkt in op evenementen zoals Kingsday, Week van de Amateurkunsten en Magisch Maastricht.

Proef de markt!

Centraal op de nieuwe woensdagmarkt is het ‘foodplein’, waar verschillende verse hapjes te koop zijn: van ambachtelijke tosti’s of hamburgers tot Griekse hapjes of saté. De huiskok verzorgt regelmatig gratis hapjes van verse producten van de Markt.

Voor alle informatie over de Markten in Maastricht, ga naar http://www.marktenmaastricht.nl/.