YO!Fest 2017 komt eraan!

‘Youth Opinion Festival’ op 7 februari in Maastricht

YO!Fest 2017

YO!Fest 2017, vindt op 7 februari plaats in Maastricht. Tijdens dit ‘Youth Opinion Festival’ zullen duizenden jongeren met elkaar en met politici debatteren over hoe we Europa in positieve zin kunnen veranderen. In de aanloop naar het evenement kwamen afgelopen weekend (21 - 23 oktober 2016) de belangrijkste partners voor YO!Fest in Maastricht bij elkaar voor een voorbereidende bijeenkomst.

YO!Fest, het jaarlijkse door jongeren geleide politieke festival, georganiseerd door het European Youth Forum, zal een ruimte voor jongeren om hun visie op Europa te bespreken. Het evenement vindt voor de 8e keer plaats en de Gemeente Maastricht en de Provincie Limburg zijn parners van YO!fest 2017. Het is een van de hoogtepunten in het “Europe Calling” jaar, het jaar waarin de 25ste verjaardag van het Verdrag van Maastricht wordt gevierd.

Aan de voorbereiding werd deelgenomen door 37 YO!Fest partners (15 internationale jeugd-organisaties plus meer dan 22 lokale partners) en het Youth Forum. Tijdens de vergadering zijn de behoeften en verwachtingen van de zeer deelnemende – zeer diverse – jeugdorganisaties, zodat het programma kan aansluiten op hun concrete behoeften.

Samen hebben ze nagedacht over de ideeën voor de YO!Fest en zo zijn ze tot gemeenschappelijke visie voor het evenement gekomen en hebben ze een kader voor de verschillende programma-onderdelen opgezet. De bijeenkomst was ook een geweldige kans elkaars kijk op zaken te horen en te zien waar potentiële synergie tussen de YO!Fest partners nieuwe kansen biedt voor samenwerking.

YO!Fest 2017 wordt een bruisende mix van politieke debatten, thematische workshops, educatieve activiteiten, live muziek en artistieke presentaties. Het wordt een spannende, unieke en betekenisvolle ervaring voor jonge mensen die erbij zullen zijn! Ook Europese beleidsmakers – zoals de leden van het Europees Parlement en de Europese commissarissen, zullen erbij zijn om samen met de jongeren over de toekomst van Europa te discussiëren.

Het evenement zal ook worden ondersteund door jeugdorganisaties, scholen en universiteiten in Maastricht en de provincie Limburg.

English version