Zaterdagse antiek- en curiosamarkt definitief naar de Markt

Het college heeft besloten de zaterdagse antiek- en curiosamarkt definitief naar de Markt te verplaatsen. Door de bouw van de ondergrondse fietsenstalling bij het Centraal Station moest de zaterdagmarkt tijdelijk uitwijken van de Stationsstraat in Wyck naar de Markt. Omdat deze tijdelijke verplaatsing de markt een flinke impuls heeft gegeven is, op verzoek van de ondernemers, besloten om de Markt als vaste locatie te kiezen.

Groeimogelijkheden

De zaterdagmarkt vond 30 jaar plaats in de Stationsstraat. Maar bij de marktkooplieden, de bezoekers, de naburige winkeliers en de horeca-ondernemers rondom de Markt bleek de tevredenheid over de tijdelijke verplaatsing groot. Daarom vroegen de ondernemers het stadsbestuur om een definitieve verplaatsing. Namens de marktkooplieden laat mevrouw Logeman weten tevreden te zijn: ‘Wij zijn blij met de gezelligheid en de ruimte op de Markt. Werkelijk grandioos!’

Wethouder Jack Gerats (markten): ‘Nadat we begrepen dat de marktkooplieden definitief wilden verhuizen naar de Markt zijn de mogelijkheden onderzocht. Er bleek breed draagvlak te zijn om de zaterdagmarkt op de Markt te behouden. Het is mooi dat Maastricht op de Markt nu een diversiteit aan markten heeft. Met dit aanbod is voor ieder wat wils!’.

Stijging bezoekers

Momenteel bestaat de markt uit ruim 48 standhouders met in totaal zo’n 60 kramen. De bezoekersaantallen zijn gestegen sinds de zaterdagmarkt op de Markt gevestigd is.

De zaterdagmarkt vindt elke zaterdag op de Markt in Maastricht plaats. De markttijden zijn van 09:00 uur tot 16.00 uur, vanaf 2018 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Meer weten over de Markten Maastricht: https://www.bezoekmaastricht.nl/shoppen/shoplocaties/markten