Zelfstandigenloket kan helpen bij een eigen zaak

Foto van vintagekleding

Iedereen heeft dromen. Maar om een droom waar te maken heb je lef en soms een helpende hand nodig. Het Zelfstandigenloket van de gemeente Maastricht reikt je graag die hand. Wat heb je nog meer nodig? Ambitie, een onderscheidend idee en doorzettingsvermogen. Maro van kledingzaak Magnolia Thrift Store ging je voor. 

Een droom

Na de zoveelste poging om een betaalde baan te krijgen en net zoveel afwijzingen zakte Maro de moed in de schoenen. Haar droom om een eigen kledingwinkel te hebben leek verder weg dan ooit.. Haar contactpersoon bij Sociale Zaken bracht Maro in contact met een consulent van het Zelfstandigenloket. Het Zelfstandigenloket helpt mensen, die vanuit een uitkeringsituatie een bedrijf willen starten. 

Een kans

Maro wist op een cruciaal onderdeel van het bedrijfsidee vernieuwend en daardoor onderscheidend te zijn. Zij wilde namelijk regelmatig  kilosales gaan houden. Maro:”Ik heb de kilosale niet zelf bedacht. In Berlijn, de bakermat van de vintagekleding, werken ze al langer zo.”

Bij kilosales kun je kleding voor een vaste prijs per kilo kopen en er wordt geen verschil gemaakt in materiaal of merk.

Een plan

“Een goed idee is waardeloos als je het niet uitwerkt in een goed plan!” volgens Maro.

Aangezien zij geen ervaring had als ondernemer, was hulp bij het opstarten van de onderneming voor haar onmisbaar.

Via het Zelfstandigenloket kwam Maro in contact met het Instituut Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Daar werd ze via cursussen en een coachingstraject klaargestoomd voor haar toekomst als ondernemer. Het vertrouwen groeide. Maro: “Halverwege het traject bereikte ik een omslagpunt: het zou me lukken. Ik merkte zelfs dat ik een zakelijke mentaliteit had gekregen.” 

Een werkelijkheid

De droom werd werkelijkheid en in het najaar van 2014 opende Magnolia Thrift Store haar deuren. Na amper zes maanden kon Maro zonder financiële hulp. 

Meer weten over het Zelfstandigenloket? Stuur dan een e-mail naar zelfstandigenloket@maastricht.nl of zoek telefonisch contact via 14 043.