Zondagse antiek- en curiosamarkt

Iedere zondag vindt van 12.00 tot 17.30 uur een antiek- en curiosamarkt plaats. De markt wordt gehouden op het pleintje hoek Markt/Boschstraat (vismarkt). Wilt u er uw waren verkopen? In dit artikel leest u hoe u dat doet en welke voorwaarden eraan inschrijving verbonden zijn.

Afbeelding antiekmarkt

Dagvergunning

De markt vindt voorlopig nog tijdelijk iedere zondag plaats (de continuering van de markt is afhankelijk van de koopzondagenevaluatie). Daarom worden er geen vaste vergunningen verleend, maar wordt alles op basis van dagvergunningen geregeld.

Op 25 mei (Dancetour) en 1 juni (Reuzenfeest) zal er geen markt zijn.

Denk aan pinpas

Voor een standplaats moet daarom iedere markt apart betaald worden. Breng daarom een (werkende) pinpas mee. Als u niet via pinpas kunt betalen, kunt u ook geen standplaats innemen. Komt u voor het eerst? Dan heeft u ook een geldig legitimatiebewijs nodig. 

Wachtlijst

Heeft u interesse in een standplaats? Stuur dan een e-mail naar marktmeesters@maastricht.nl. Uw naam komt dan op een wachtlijst. Vrije standplaatsen worden uitgegeven op volgorde van inschrijving op deze wachtlijst. Krijgt u op basis van deze wachtlijst een standplaats toegewezen? Dan moet u de plaats innemen en wordt u van de wachtlijst verwijderd; ook als u de standplaats niet inneemt. 

Praktisch

De ondernemers moeten tussen 10.00 en 11.00 uur op de markt aanwezig zijn. Bent u afwezig zonder afmelding, dan verliest u de plaats op de zondagmarkt. Na 11.00 uur worden geen plaatsen meer uitgegeven. Om 12.00 uur moeten alle voertuigen van het marktterrein verwijderd zijn. 

Eigen materiaal is niet toegelaten. Grondplaatsen zijn ook niet toegestaan. Het gebruik van kramen is verplicht. Voor grondplaatsen kunnen kramen zonder planken gebruikt worden. Op de locatie kan door de harde voegen en ondergrond niet gepind worden. Houd er dus rekening mee dat bij harde wind of andere extreme weersomstandigheden de markt kan worden afgelast. U moet zelf voor zeilen zorgen. Aanhangers en dergelijke zijn alleen toegelaten binnen de meters van de standplaats.

U moet oprijden via de Kleine Gracht. Afrijden kan vervolgens via de Gubbelstraat en Boschstraat.

Verlevendiging

Alleen als er op de Markt grootschalige evenementen op zondag plaatsvinden, kan de nieuwe antiekmarkt niet doorgaan. Met de nieuwe markt wil de gemeente dit deel van de Maastrichtse binnenstad op zondag extra verlevendigen.  

Meer informatie?

Bent u op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met de marktmeesters via marktmeesters@maastricht.nl of 06 52 08 63 34. Kijk voor meer informatie ook op www.maastrichtsemarkten.nl.