Zwerfafval opruimen met #PickitUp in Wyckerpoort

Leerlingen van basisschool de Letterdoes ruimen dinsdag 9 mei zwerfafval op in Wyckerpoort. De leerlingen doen dit samen met Trajekt, Leger des Heils, MTB en het Buurtnetwerk. De opruimactie is onderdeel van #PickitUp, de campagne om zwerfafval aan te pakken. Meer dan honderd deelnemers beginnen om 09.00 uur met opruimen in Wyckerpoort. De actie wordt om 11.00 uur feestelijk afgesloten op het Old Hickoryplein.

Zwerfafval structureel verminderen

 #PickitUp is een initiatief van de gemeente Maastricht en wordt uitgevoerd door het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME). #PickitUp stimuleert scholen, maatschappelijke organisaties en buurtbewoners om samen in de wijk de strijd met zwerfafval aan te gaan en zo een positieve bijdrage te leveren aan leefkwaliteit en milieudoelstellingen. Door preventie, bewustwording en gedragsverandering in plaats van alleen schoonmaken achteraf.

Samenwerking

Samenwerking met bewoners, het onderwijs, verenigingen en ondernemers is belangrijk bij de bewustwording. Het afgelopen jaar hebben al verschillende activiteiten plaatsgevonden. #PickitUp bouwt aan nieuwe samenwerkingen met scholen en maatschappelijke organisaties door opruimacties te combineren met educatie over zwerfafval op maat.

Kijk voor meer informatie op: www.pickitup-maastricht.nl en www.cnme.nl/projecten/pickitup.