Parkeerdruk Annadal (Brusselsepoort)

De gemeente heft per 1 mei de blauwe zone in Annadal (Brusselsepoort) op. Die wordt omgezet naar combiparkeren. Bewoners kunnen er  dan met een vergunning parkeren en bezoekers kunnen er tegen betaling parkeren.

Combiparkeren

Combiparkeren is een combinatie van betaald parkeren voor bezoekers en parkeren met parkeervergunning voor bewoners en bedrijven. Bezoek van bewoners kan met korting parkeren (bezoekersregeling).

Voor Annadal is combiparkeren de beste optie omdat de wijk in principe genoeg parkeermogelijkheden heeft voor bewoners en bezoekers. In de naastliggende wijken Brusselsepoort en Mariaberg geldt ook combiparkeren.

Aanleiding

Bij het vaststellen van de begroting voor 2021 heeft de raad besloten om de blauwe zones om te zetten naar een vorm van betaald parkeren.

Afbeelding begrenzing Annadal

Werkwijze/stappen

We werken volgens deze stappen:

  • Najaar 2020: bewoners zijn geïnformeerd over het opheffen van de blauwe zone.
  • Maart 2021: werkgroep wordt per e-mail geïnformeerd over vervolgstappen.
  • Maart 2021: bewoners ontvangen een brief over de vervolgstappen.
  • April 2021: bewoners ontvangen een brief over een vergunningsaanvraag en bezoekersregeling.
  • April 2021: gemeente plaatst verkeersborden, betaalautomaten en het is mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen.
  • 1 mei 2021: invoering combiparkeren.

Meer informatie

Op de hoogte blijven? Of heeft u vragen over parkeren in Annadal? Mail dan naar parkerenannadal [at] maastricht.nl.

Woont u niet in Annadal, maar ervaart u wel parkeerdruk in uw wijk? Op de pagina Aanpak parkeerdruk in woonwijken leest u hoe u parkeerdruk kunt melden.