Persoonsgegevens, verklaring onder ede of belofte

Officiële gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het buitenland, zoals geboorte, huwelijk of overlijden moet u doorgeven bij de gemeente. U bent ook verplicht de officiële documenten van deze gebeurtenissen af te (laten) geven. Als u deze documenten niet kunt overleggen is het soms mogelijk om een verklaring onder ede of belofte af te leggen. Uw gegevens alsnog worden dan alsnog opgenomen in de basisregistratie personen (BRP).

Afspraak

Om de eed of belofte af te leggen moet u langskomen bij het GemeenteLoket. Hiervoor moet u een afspraak maken. De verklaring wordt schriftelijk vastgesteld en door u ondertekend. U moet meenemen:

• alle officiële documenten van gebeurtenissen in het buitenland zoals huwelijk, geboorte of overlijden.
  • uw geldige legitimatiebewijs meenemen.

U bent strafbaar als u onder ede valse of onjuiste informatie geeft.