Verblijfsvergunning, aanvraag

Aanpak

Een verblijfsvergunning moet u aanvragen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Meer informatie over hoe u een verblijfsvergunning moet aanvragen en de voorwaarden vindt u op deze pagina.

Beschrijving

U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 3 maanden in Nederland wilt verblijven (wonen, werken en/of studeren). Komt u uit een EU/EER-landen of uit Zwitserland dan heeft u geen verblijfsvergunning nodig.

Voorwaarden

Meer informatie over de voorwaarden vindt u op de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

Contact

Immigratie en Naturalisatiedienst (IND)

Tel: 088 043 04 30
De IND is geopend op werkdagen (maandag tot en met vrijdag). Veel vragen worden al beantwoord op de website van de IND. Als u er daar niet uitkomt, kunt u uw vraag stellen via Twitter (@IND_NL), het e-mailformulier of telefonisch. Ook kunt u langskomen bij 1 van de kantoren van de IND.