9 december 2019 - Nieuws

Aan de lijn bij Mora

Mora is een begrip als het gaat om diepvriessnacks. De productiefaciliteit in de Beatrixhaven in Maastricht gaat binnenkort uitbreiden en is daarom ook op zoek naar nieuwe medewerkers. Voor zowel de uitbreiding als het invullen van de vacatures werkt Mora nauw samen met Team Ondernemen Maastricht. Op bezoek bij Mora spreken we met site manager Madelon Hermes over onder andere de uitbreiding en de goede samenwerking met de gemeente.
Mora
Dymmy van de Riet (operator) en Madelon Hermes (site manager) zoeken collega’s die willen helpen om de ballen in de lucht te houden.

“Mora is onderdeel van de Van Geloven Groep. Een aantal jaren geleden is Van Geloven overgenomen door het Canadese bedrijf McCain, wereldwijd marktleider op het gebied van diepvries-aardappelproducten. McCain wil nu de productcategorie Appetizers uitrollen in Europa, zeg maar minisnacks. Als onderdeel van hun strategie zetten ze daarvoor de Van Geloven Groep in. Specifiek de vestiging van Mora in Maastricht”, vertelt Madelon.

Locatie bij uitstek

Ze legt uit. “De locatie in Maastricht maakt veel verschillende producten. Van frikandellen, kroketten en loempia’s tot smulrollen. En hier werken we aan nieuwe producten, zoals een vegetarische frikandel. Dat brede assortiment maakt Maastricht de locatie bij uitstek voor de appetizers van McCain. Dus breiden we uit met een extra productielijn. Daar moet ruimte voor gemaakt worden. Denk aan een extra gebouw voor inpakactiviteiten, want we zitten al behoorlijk vol.”

Bal aan het rollen

Voor die uitbreiding heeft Mora vergunningen nodig.  Team Ondernemen Maastricht heeft ons ondersteund bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Ze hebben bemiddeld en hielden de bal aan het rollen. Daardoor konden de bouwactiviteiten gewoon doorgaan. Daar zijn we blij mee. Het had een serieuze impact gehad voor de strategie van McCain als de bouw vertraging had opgelopen. Team Ondernemen Maastricht was hier ook toen een afgevaardigde van Economische Zaken van Canada bij ons op bezoek was. Samen bespraken we de organisatie van de nieuwe lijn en de onderlinge samenwerking van McCain, Van Geloven en de gemeente.”

Personeel gezocht

Om de bezetting rond te krijgen voor die extra lijn heeft Mora nu zo’n 50 vacatures openstaan. “Dat zijn er best veel. Van onderhoudsmonteurs tot medewerkers aan de lijn. We zoeken vooral operators; zeg maar de mensen die de machines bedienen. Ook daarbij hebben we de hulp van de gemeente ingeschakeld. Zo wordt nu bij VDL in Maastricht een aantal banen gesaneerd. De vraag was hoe we in contact konden komen met VDL om te zorgen dat mensen van werk naar werk gaan. Want zij hebben mensen over en wij hebben een tekort. Joop Timmermans van Team Ondernemen Maastricht als liaison naar het uitzendbureau bij VDL gestapt.  Zo is er een meet and greet tussen de bedrijven georganiseerd. Om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Maar hij zorgde er bijvoorbeeld ook voor dat er een traject loopt met de UWV.”

Top 30

Madelon is erg te spreken over de rol van Team Ondernemen Maastricht. “De gemeente verzorgt voor de 30 grootste bedrijven van Maastricht regelmatig bijeenkomsten. Zo zijn we laatst bijeengekomen bij de firma Thomas Regout. Daar maken ze telescoopgeleiders voor lades. Het gaat in die bijeenkomsten niet zozeer om wat er gemaakt wordt, maar om alles wat erbij komt kijken. Deze bijeenkomst ging over de werving en selectie van personeel. Waar lopen we tegenaan? Wat kunnen we van elkaar leren? Denk ook aan zaken als veiligheid van medewerkers tot en met opleidingen. Ook de burgemeester en wethouder waren daarbij aanwezig.”

Op de kaart

“Het merk Mora hoeven we niet op de kaart te zetten. Dat is bekend. Maar de Maastrichtse locatie mag wel wat meer zichtbaar worden. Het gebouw van Mora aan de Fregatweg in Maastricht valt niet op. Zo rijden gasten met regelmaat aan ons voorbij. Dit is voor ons als bedrijf erg onhandig. Graag willen we om die reden meer exposure van ons gebouw, bijvoorbeeld via een led board. Maar daarvoor hebben we weer andere vergunningen nodig. Dat is iets waar we aan gaan werken, uiteraard samen met Team Ondernemen Maastricht.”