26 november 2019 - Nieuws

Alweer kans op een ton

De gemeente geeft weer regentonnen weg. Iedereen die in Maastricht woont én een geldige milieupas heeft, maakt kans op een ton per adres. We delen de tonnen uit op zaterdag 30 november en 14 december. Per keer delen we 500 tonnen uit: op is op. In sommige tonnen zit een bon voor een gratis boom. We nemen extra maatregelen om files en teleurstelling te voorkomen. Hieronder leest u wat wij doen en wat u zelf kunt doen.
regentonnen

Regentonnen op 30 november

Op zaterdag 30 november 2019 tussen 10.00 en 15.00 uur delen wij 500 gratis regentonnen uit. Er zijn 2 modellen: een kleine ton van 114 liter en een grote van 227 liter. De tonnen staan klaar bij Stadsbeheer, Ankerkade 275.

Wat doen wij?

• We plaatsen borden vanaf de invalswegen en zetten verkeersregelaars in om u naar de Ankerkade te leiden.
  • We delen genummerde bonnen uit aan automobilisten die in de rij staan. Daarmee bent u verzekerd van een ton. Zijn de bonnen op? Dan zijn de tonnen op. Dat laten we u weten zodat u niet onnodig in de rij staat.
  • Om de doorstroom te bevorderen is de Ankerkade tussen 10.00 en 15.00 uur ingericht als eenrichtingsverkeer van noord naar zuid. (Dit geldt niet voor fietsers en ook niet voor verkeer dat naar de bedrijven gaat).
  • Fietsers krijgen voorrang om het gebruik van fietsen te stimuleren.
  • Voetgangers krijgen geen ton. Zo willen we voorkomen dat automobilisten gaan wildparkeren en voorkruipen.

Wat vragen we van u?

• Neem de (groene) actuele milieupas (zie afbeelding) mee of uw telefoon waarop de milieupas in de Milieu App is geactiveerd. Zie www.besteuitafval.nl om de app te downloaden. Oude passen zijn ongeldig.
  • U mag in totaal 3 tonnen meenemen, dus ook 2 tonnen voor buren, familie of kennissen in Maastricht. U moet dan wel hun milieupassen kunnen laten zien.
  • Komt u met de auto? Volg de borden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.
  • Zorg dat er genoeg plek in uw auto is om de ton(nen) snel in te laden. Verwijder bijvoorbeeld thuis alvast de hoedenplank en klap de achterbank neer.

Waarom een regenton?

Een regenton is een gemakkelijke manier om bij te dragen aan een klimaatvriendelijke omgeving. Met het regenwater dat u opvangt kunt u planten en bloemen gratis water geven en bespaart u kraanwater. Het water dat in de regenton wordt opgevangen, komt niet op straat of in het riool terecht. Zo draagt u bij aan minder wateroverlast.

Meer informatie

Meer weten wat u kunt doen voor een klimaatvriendelijke tuin? Kijk op www.waterklaar.nl. Wilt u weten hoe u subsidie kunt aanvragen om (schone) verharde oppervlakken die nu neerslag afvoeren naar het riool, af te koppelen? Kijk dan op www.gemeentemaastricht.nl.