7 juni 2021 - Nieuws

Bijeenkomst over integriteit bij werving kandidaat-gemeenteraadsleden

Vele politieke partijen bereiden zich al voor op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Als het gaat om werving en selectie van kandidaat-gemeenteraadsleden zitten partijen vaak met vragen over integriteit. Om hen daarbij te ondersteunen is er landelijk een handreiking met diverse tools ontwikkeld. Nieuw daarbij is de weerbaarheidscheck, met onder andere een vragenlijst die selectiecommissies kunnen gebruiken bij het gesprek met potentiële kandidaten.

Speciaal voor partijbesturen of selectiecommissies is er op dinsdag 15 juni een bijeenkomst ter ondersteuning van het wervings- en selectieproces van kandidaten. Tijd en locatie: van 18.00 tot 20.00 uur, raadzaal Mosae Forum. Aanmelden kan tot en met 12 juni via Petro.Hermans [at] maastricht.nl (maximaal 2 personen per partij).

Handreiking en de weerbaarheidscheck

Ter voorbereiding aan deze bijeenkomst kunt u de handreiking inclusief de weerbaarheidscheck downloaden. Zo kunt u hiervan kennisnemen en eventuele vragen voorbereiden. Wij nodigen u ook uit om eventueel eigen voorbeelden in te brengen tijdens de bijeenkomst.