4 oktober 2019 - Nieuws

Chip op gft-containers en –emmers

Alle containers en emmers voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) krijgen een chip. Containers en emmers zonder chip worden vanaf 1 januari niet meer leeggemaakt. U krijgt hierover een brief. Ook deze week zijn er weer brieven verstuurd. Heeft u vragen? Zie de veelgestelde vragen of bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur het gratis nummer 0800 400 20 50.
pictogram gft en etensresten
plaats van de chip op de container

Waarom een chip?

We willen weten hoeveel gft er per adres, buurt en seizoen wordt aangeboden. Met die informatie kunnen we ons personeel en onze wagens beter inzetten. Ook kunnen we bijvoorbeeld een zoekgeraakte container makkelijker terugbezorgen. Staat een container op een verkeerde tijd buiten? Of zit in een container ander afval dan gft? Dan kunnen we helpen met tips of praktische oplossingen.

Besparen

Door gft en etensresten goed te scheiden van restafval bespaart u op dure restzakken. Via de gemeentelijke belasting betaalt u de kosten voor het ophalen van gft. U betaalt dus niet extra als u meer of elke week gft buiten zet.

Aanmoedigen

De restzak in Maastricht is duur. Hierin hoort afval dat niet opnieuw gebruikt kan worden. Afval zoals gft en etensresten kunnen we heel goed opnieuw gebruiken door het om te zetten tot compost. Daarom willen we het scheiden van gft juist aanmoedigen. Dat doen we door het per 1 januari zelfs iedere week op te halen in de hele stad. Ook willen we in Maastricht tuinen met veel groen. Want een groene tuin zorgt voor een fijnere omgeving om in te wonen. Om u te bedanken voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval kunt u gratis compost ophalen op de landelijke compostdag.

Zie ook: Afvalinzameling vanaf 1 januari 2020.