14 juli 2022 - Nieuws

College stelt zich voor: wethouder Manon Fokke

Maastricht, stad van verbondenheid. Dat is de titel van het bestuursakkoord 2022-2026 dat de partijen Seniorenpartij Maastricht, D66, CDA, PvdA, PVM, VVD en Volt op 7 juni 2022 presenteerden. In het akkoord staan hun plannen voor Maastricht op hoofdlijnen. Zeven wethouders en de burgemeester gaan aan de slag met de uitwerking. De tekst van het akkoord, inclusief samenvatting in het Engels en Mestreechs, is te vinden op onze pagina over het bestuursakkoord.

Maar wie zijn nou die wethouders die voor u aan de slag gaan? De komende weken stellen we ze aan u voor. Vandaag is het de beurt aan Manon Fokke (PvdA), wethouder Financiën, Bedrijfsvoering, Burgerparticipatie en Lobby.

Waarom wilt u graag wethouder van Maastricht zijn?

Het is een eer om wethouder te mogen zijn in de stad waar ik inmiddels al meer dan 26 jaar woon en de stad waar mijn zonen zijn geboren. De afgelopen jaren heb ik vaak gezegd dat ik vind dat het anders zouden moeten in onze stad. Samen met 6  anderen partijen in de gemeenteraad hebben we een akkoord gesloten waarin we dingen in de stad ook echt anders gaan doen. Dat geeft een goed gevoel voor de toekomst, vandaar dat ik graag met deze andere partijen wil bouwen aan het Maastricht van morgen. Samen aan de slag op heel veel onderwerpen, maar vooral ook werken om de tweedeling in de stad aan te pakken, omdat het immers niet mag uitmaken waar je wieg heeft gestaan. Iedereen moet gelijke kansen krijgen.

Wat mogen de inwoners van u verwachten?

De mensen mogen in de eerste plaats van mij verwachten dat de financiën op orde zijn en dat interne processen goed lopen. Een gedeelte van mijn portefeuille is dan ook vooral intern gericht. Aan de andere kant is het natuurlijk zo dat de stad direct de gevolgen ondervindt als deze zaken niet op orde zijn.  Lobby gaat vooral over de kansen en mogelijkheden die er zijn om financiële middelen voor de stad binnen te halen. Burgerparticipatie gaat daarentegen over ons allemaal. Samen maken we Maastricht. Hoe zorgen we dat we elkaar op een goede manier betrekken bij de dingen die spelen in onze stad? De komende 4 jaar heeft ook iedere wijk zijn eigen wijkwethouder. Ook op deze manier proberen we de afstand tussen burger en bestuur te verkleinen.

Bekijk de portefeuille van wethouder Manon Fokke

Manon fokke