12 juni 2024 - Nieuws

Dag van de Architectuur op 15 juni

Maakt u zaterdag 15 juni ruimte in uw agenda voor architectuur?

In 2024 is het thema van de landelijke Dag van de Architectuur ‘Ruimte maken’. In Maastricht laten architecten zien hoe we onze stad met gemaakte ruimte vergroenen, zorgen voor ontmoetingsplekken en een monument nieuw leven inblazen.

Bezoek het nieuwe hoofdkantoor van dsm-firmenich

Koningin Máxima ging u vorige maand al voor. 30 mei bezocht zij het nieuwe hoofdkantoor van dsm-firmenich in Maastricht. 15 juni krijgt u die kans tussen 11.00 en 16.00 uur tijdens Dag van de Architectuur ook.

De oude Euroscoop en de historische Ambachtsschool, een monument uit 1912, zijn vernieuwd en veranderd. De 2 vormen nu samen het nieuwe kantoor van 600 medewerkers van dsm-firmenich. Het nieuwe gebouw is duurzaam en er is veel ruimte voor samenwerking.

Meer ruimte op en rond onze 2  'lopers'

In Maastricht laten we u op onze 2 ‘lopers’ zien hoe we letterlijk ruimte hebben gemaakt om te wonen, spelen en elkaar te ontmoeten. En meer ruimte maakten voor groen.

Ruimte maken in de stad doen we onder andere in Blauwdorp. Daar verbeteren we de leefbaarheid en zorgen we voor meer plek door onder andere oude woningen te vervangen door nieuwe appartementen. Dat doen we onder de naam Blauwe Loper. Er komt ook een buurtpark dat we samen met de bewoners vormgeven.

Vergroenen deden en doen we op de Groene Loper. Daar is een snelweg omgetoverd in een stadswijk met allerlei soorten bebouwing, groen en ruimte voor ontmoeting. In het park kunnen kinderen naar hartenlust spelen dankzij de inspanningen van bewoners.

Meer informatie

U vindt het hele programma op https://www.bureau-europa.nl/dag-van-de-architectuur/3/. De toegang is gratis.