30 mei 2024 - Nieuws

Dag van de Bouw in Maastricht

Op zaterdag 8 juni 2024 is het Dag van de Bouw. Je kunt dan komen kijken op 2 bouwplaatsen in Maastricht. Bezoek de Vijf Koppen (Vief Köp) in het Jekerkwartier of het kernkindcentrum (KKC) in Belfort. Meer info over de projecten en de Dag van de Bouw lees je in dit artikel. 

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openzetten. Zo willen ze mensen kennis laten maken met onder andere de positieve kanten van de bouw. In Maastricht kun je de Vijf Koppen en het kernkindcentrum in Belfort bezoeken. 

Meer info staat op de website van de Dag van de Bouw.

De Vijf Koppen

Tussen 10.00 en 14.00 uur ben je van harte welkom bij de Vijf Koppen. Je kunt er rondkijken op de bouwplaats en vragen stellen. De wal- of stadsmuur en het rondeel de Vijf Koppen, het halfronde bolwerk bij de muur worden gerestaureerd. Je hoeft je niet aan te melden als je komt. Meer informatie over de restauratie van de Vijf Koppen staat op restauratie-limburg.nl.

Kernkindcentrum Belfort

In Belfort kun je 8 juni tussen 10.00 en 15.00 uur een rondleiding volgen over de bouwplaats van het nieuwe kernkindcentrum aan de Keurmeestersdreef. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Ook hier hoef je je niet aan te melden als je komt.

In een kernkindcentrum kunnen kinderen leren, spelen en ontwikkelen. Binnen een kindcentrum is er een samenwerking tussen opvang en onderwijs. In dit nieuwe centrum krijgen leerlingen van basisscholen John F. Kennedy en Emile Wesly samen met de kinderen van kinderopvang Samen Spelen een plek. Ze gaan er ook op een aantal vlakken samenwerken. Eind 2024 is het nieuwe kernkindcentrum klaar.

Meer informatie over het kernkindcentrum en de ontwikkelingen in Belfort vind je op de website Thuis in Maastricht