16 september 2023 - Nieuws

Deel Hertogsingel afgesloten voor verkeer

Een deel van de Hertogsingel is vanaf maandag 18 september 7.00 uur afgesloten voor verkeer. Er zijn werkzaamheden aan de weg. De reparatie is nodig na het ontstaan van een 'sinkhole' als gevolg van de zware regenval van vorige week.

Om het gat dicht te maken is de Hertogsingel in noordelijke richting vanaf het Tongerseplein richting Koningin Emmaplein tot aan de Calvariestraat afgesloten. Dit geldt zowel voor de hoofdrijbaan (inclusief busbaan) als de parallelweg/ventweg. De afsluiting duurt zo lang als nodig is voor reparatie van de weg. Hoe lang dit gaat duren, is nog niet duidelijk. De stoep blijft gewoon open en begaanbaar.

Omleiding
 

Omdat de Ruttensingel ook is afgesloten, wordt het verkeer, komend vanaf het Tongerseplein, in noordelijke richting omgeleid via de volgende omleidingsroute: Tongerseweg-Javastraat-Gewantmakersdreef-Dokter Bakstraat-Via Regia-Koningin Emmaplein.

Voor het verkeer over de Hertogsingel in zuidelijke richting blijft de hoofdrijbaan vanaf het Koningin Emmaplein naar het Tongerseplein toegankelijk. De Calvariestraat en het centrum blijven vanaf die kant ook bereikbaar. Bewoners van de Hertogsingel aan de kant van de werkzaamheden worden gevraagd hun auto tijdelijk op een andere plek te parkeren.

Sinkhole Hertogsingel