9 maart 2020 - Nieuws

Een sfeervolle werkplek in het Coachhuis

Op een steenworp afstand van de Markt en het Vrijthof ligt het voormalige woonhuis van Petrus Regout. Tegenwoordig is hier het Coachhuis gevestigd, waar ondernemers spreekkamers of groepsruimtes kunnen huren. De stijlvolle inrichting van de ruimtes en de verwijzingen naar de historie staan garant voor een inspirerende werkomgeving.
afbeelding Danielle Amplitia
Daniëlle Klerken (links)

Veel ondernemers herkennen het: je wilt je klanten graag kunnen ontvangen op een representatieve locatie. Soms op een vaste stek, soms op verschillende plekken in het land. Het Coachhuis biedt daarvoor volop mogelijkheden. Ook arbeidspsycholoog Daniëlle Klerken en sociaal wetenschapper Edmée Verstraelen waren als startende ondernemers op zoek naar een goede ruimte waar ze hun cliënten kunnen zien en spreken. Daniëlle: “We hebben in en om Maastricht verschillende mogelijke werkplekken bekeken. Op advies van Team Ondernemen Maastricht zijn we bij het Coachhuis uitgekomen. Een prima uitvalsbasis voor onze onderneming Amplitia, waarmee we ons richten op individuele psychologische begeleiding, loopbaancoaching en leiderschapsontwikkeling, maar ook op teamontwikkeling en organisatieadvies. Ik was zelf meteen verliefd op het Coachhuis; het ademt rust uit, de kamers zijn zo ingericht dat je je er thuis voelt, ook al is het niet je eigen structurele werkplek, en het voelt warm aan. Een extra pluspunt voor ons is dat we de kamers per uur kunnen boeken. Dat drukt de opstartkosten. Daarnaast ’ontmoet je collega’s uit het werkveld in de wandelgangen en die contacten zijn waardevol. De kers op de taart is voor mij de groepsruimte, waar we teamsessies kunnen organiseren. De indrukwekkende en mooie omgeving kan bijdragen aan de totale beleving en het succes van de bijeenkomst.”

Workshop

Daar is Annemiek Groen, beheerder van het Coachhuis, het mee eens. Zij legt uit wat je moet doen om gebruik te kunnen maken van de ruimtes. “Eerst heb je een lidmaatschap nodig. Zo’n lidmaatschap, waarmee 2 personen op één bedrijfsnaam kunnen worden ingeschreven, kost 110 euro (exclusief btw) per jaar. Vervolgens kun je via de website ruimtes reserveren in het Coachhuis. Dat kan overigens niet alleen in Maastricht, maar op meer dan 100 andere plekken in het land. Je huurt al een ruimte vanaf 10 euro (exclusief btw) per uur, inclusief koffie en thee, een flipover en internet. Je betaalt alleen voor de momenten dat je daadwerkelijk aanwezig bent.”

“Het Coachhuis is een interessante optie voor iedere coach, trainer, therapeut, mediator of andere professional die een flexibele, sfeervolle en representatieve werkplek zoekt”, meent Annemiek. “Ook als je bijvoorbeeld een workshop wilt organiseren, kun je hier terecht. In onze grootste ruimte is plaats voor maximaal 15 personen. Een bijkomend voordeel is dat je hier gemakkelijk in contact komt met andere ondernemers. Zo fungeert het Coachhuis ook als ontmoetingsplek, waar spontaan nieuwe samenwerkingsvormen kunnen ontstaan.”

Over het Coachhuis

Het Coachhuis bevindt zich aan de Boschstraat 45 in Maastricht. Er zijn verschillende gespreks- en trainingsruimten beschikbaar, verspreid over de begane grond en 3 etages. Er is geen lift.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00-21.00 uur, zaterdag van 08.00-18.00 uur. Meer informatie: www.hetcoachhuis.nl of beheerdermaastricht [at] hetcoachhuis.nl.