21 november 2022 - Nieuws

Energiebalie voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's) helpt eigenaren van appartementen verduurzamen

Er gaat geen dag voorbij of u leest erover in het nieuws: we moeten verduurzamen. Het energieverbruik móet omlaag, alleen al om de energierekening betaalbaar te houden. Hoe pakt u dat aan als u eigenaar bent van een appartement? 

VvE-energiebalie Maastricht

Sinds 2019 helpt de VvE Energiebalie Maastricht, de energiebalie voor Verenigingen van Eigenaren (VvE), appartementseigenaren op weg met informatie, inspiratie en het delen van ervaringen.  De afgelopen tijd hebben we samen met een aantal appartementseigenaren gewerkt aan een nieuw programma en aanbod.

Programma

  • 29 september begonnen we met een informatiebijeenkomst ‘Zonnepanelen op VvE-daken en laadpunten voor VvE-parkeergelegenheden’ .
  • Op 5 oktober begon de cursus Limburgse VvE’s met Energie. Die staat de komende 2 jaar nog een paar keer op de planning.
  • 23 november is het 1e VvE Café. Daarin staan ontmoeten, kennis, tips en ervaringen delen, verbanden leggen en misschien wel samen optrekken centraal.
  • Op 26 januari 2023 krijgt u uitleg over duurzaamheidssubsidies en -leningen voor VvE’s. Daar zijn pas wat dingen in veranderd.  

Meer informatie en een overzicht van het aanbod vindt u via https://www.nieuweenergieinlimburg.nl/maastricht/kalender/. U kunt zich daar ook aanmelden voor cursussen en bijeenkomsten.

Antwoorden op vragen

De VvE Energiebalie Maastricht staat ook voor u klaar om vragen over de verduurzaming van uw VvE te beantwoorden. Graag helpen wij u op weg. U kunt uw vragen telefonisch stellen via 06 52 08 63 93 of per e-mail: vve-balie [at] maastricht.nl. U kunt ook een afspraak maken om langs te komen in het Klimaathuis aan de Groene Loper (President Rooseveltlaan 217). 

foto van een huis met oranje dak