18 februari 2020 - Nieuws

Even voorstellen: Renan Schulze, projectleider Burgerbegroting Maastricht

Renan stelt zich graag in dit artikel aan de hand van 4 vragen aan u voor.

Wie ben je, waar kom je vandaan en wat ga je doen?

Mijn naam is Renan Schulze. Ik ben geboren en getogen in Bocholtz. In 2015 ben ik in Maastricht afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie Maastricht. Daarna heb ik een Master Arts & Heritage afgerond aan de Universiteit Maastricht.

De afgelopen twee jaar was ik 1 van de trainees van RichtingZuid van de Provincie Limburg. Tijdens deze periode heb ik werkervaring opgedaan in verschillende beleidssectoren, functies en overheidsorganisaties. Nu ga ik enthousiast aan de slag bij de gemeente Maastricht als projectleider Maastricht-LAB en burgerbegroting.

Waarom deze uitdaging? Wat maakte je enthousiast om met de burgerbegroting aan de slag te gaan?

Ik word enthousiast van dit project omdat het een echte coproductie wordt van gemeente en inwoners. Ik ben nieuwsgierig naar de kansen die dit biedt.

Met welk leuk idee voor de burgerbegroting zou je zelf zijn gekomen als je geen projectleider was geweest?

Een van mijn hobby’s is koken. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om uren in de keuken te staan om voor vrienden en familie iets lekkers te maken. Aan tafel tijdens een lekkere maaltijd ontstaan altijd goede gesprekken. Het lijkt mij interessant om koken in te zetten als middel tegen eenzaamheid. Mensen die eenzaam zijn kunnen zich dan aanmelden voor een diner en ik kook.

Wat hoop je dat je straks als het project erop zit, hebt afgeleverd? Wanneer is de burgerbegroting voor jou geslaagd?

De burgerbegroting is een experiment. We weten niet waar het ons gaat brengen. Ik wil me graag laten verrassen door de inwoners van Maastricht. De gemeente, team burgerbegroting faciliteert alleen maar. Namens de gemeente faciliteert team burgerbegroting dit proces waarbij openheid en toegankelijkheid centraal staan.

afbeelding Renan Schulze