9 maart 2020 - Nieuws

Gezocht: ondernemers met ambities op het gebied van circulaire economie

In Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul zien we circulaire economie als een kans om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Want in zo’n circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen telkens opnieuw gebruikt. We zetten al stappen, maar willen er nog meer zetten. Daarom doen we onderzoek: hoe kunnen we regionaal de circulaire economie bevorderen? Aan u de vraag om mee te denken. En vooral mee te praten. Heeft uw bedrijf ambities op het vlak van circulaire economie? Laat het ons weten.

Onderzoek

In het onderzoek focussen we op materiaalstromen en grondstoffen. Regionaal vindt daarom een grondstoffenanalyse plaats en we brengen kansen voor de circulaire economie in kaart. Op basis van de uitkomsten wordt een visie opgesteld. En vanuit die visie ondernemen we ook actie: samen met u, bedrijven en andere instellingen.

Samen stappen zetten

Tegelijkertijd onderzoeken Afvalsamenwerking Limburg en de Provincie Limburg ook breder en provinciaal de kansen die de circulaire economie biedt. Ook loopt er een pilot met Stichting Indusym in de Beatrixhaven. Deze stichting is opgericht om bedrijven te helpen de overstap te maken naar circulaire economie. Al deze onderzoeken stemmen we nauw op elkaar af.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over circulaire economie of meepraten? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar simone.van.der.steen [at] maastricht.nl of dirk.bellens [at] maastricht.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen via (043) 350 47 19 of (043) 350 49 67.