13 september 2022 - Nieuws

Inschrijvingen open voor 't Groet Mestreechs Dictee

Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor ’t Groet Mestreechs Dictee. Veldeke Krink Mestreech houdt het dictee op 30 oktober 2022 in het MECC. Dit jaar wordt het een bijzondere Rieu-editie.

Rieu-editie

Niemand minder dan André Rieu zal op 30 oktober het dictee voorlezen. Marjorie Rieu, de vrouw van André Rieu, schreef het dictee. Door de pandemie moest Veldeke deze speciale editie 2 jaar uitstellen.

André Rieu en zijn vrouw Marjorie willen ‘de Mestreechter Taol’ zo veel mogelijk ondersteunen. Daarom nodigen ze ook een aantal belangrijke en bekende Maastrichtenaren uit om mee te doen aan het dictee. In de pauze treedt het Maastrichts Salon Orkest op.

Meedoen

De winnaar van het dictee krijgt een plekje in de ere-galerij en een trofee. Meedoen veur de bok z’n kloete (voor spek en bonen) kan ook: een perfecte oefening om het geschreven Maastrichts te leren. Deze deelnemers kunnen aan het dictee meedoen en mogen aan het eind hun dictee zelf corrigeren.

Programma 30 oktober
  • 10:30 uur: Deuren open
  • 11:00 uur: Start van ’t Groet Mestreechs Dictee met André Rieu
  • 11:05 uur: Dictee
  • 11:50 uur: Optreden van het Maastrichts Salon Orkest
  • 12:30 uur: Pauze
  • 12:50 uur: Nabespreking dictee
  • 13:20 uur: Prijsuitreiking
  • 13:40 uur: Einde
Veldeke Krink Mestreech

Veldeke Krink Mestreech wil het Maastrichts graag levend houden als eigentijdse, moderne taal. Gesproken en geschreven, door jong en oud en met aandacht voor spelling, stijl en grammatica. Met 't Groet Mestreechs Dictee wil Veldeke mensen aanmoedigen om Maastrichts te gaan en te blijven spreken, schrijven en luisteren.

Inschrijven

Alle details en meer informatie is te vinden op de website van Veldeke Krink Mestreech. Inschrijven voor ’t Groet Mestreechs Dictee kan vanaf vandaag via Veldeke Mestreech | Inschrijven.