13 september 2019 - Nieuws

JONGR zoekt jongeren

foto JONGR

Iedereen is het erover eens: de jeugd heeft de toekomst. Daarom is het belangrijk dat jongeren zelf meedenken en meepraten over topics die grote invloed hebben op jongeren.

Klinkt het moeilijk? Meedoen is makkelijk!

JONGR zoekt jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud die een positieve bijdrage willen leveren aan jongeren in Maastricht.

Het maakt niet uit of je hier geboren bent, uit welke wijk je komt, welke opleiding je doet of dat al werkt. JONGR is voor alle jongeren (16-25 jaar) die wonen en/of werken in Maastricht en hun stem met die van andere jongeren willen vertegenwoordigen. Voor een jong(e)r Maastricht.

Tot 20 september 2019 heb jij de kans om te solliciteren via jongr.nl/solliciteer of via Facebook of Instagram @jongr.maastricht

Voor je omgeving en voor jezelf

Een ‘positieve bijdrage’ is natuurlijk een breed begrip. Hoe je het doet, is dan ook aan jou! Als JONGR. onderzoek en adviseer over diverse onderwerpen zoals: onderwijs, jeugdzorg, uitgaan, veiligheid, milieu en nog veel meer. Door met jongeren en organisaties in gesprek weet je wat er speelt en geef je vervolgens advies door het organiseren van toffe projecten, leuke events of het schrijven of filmen van een statement.

Als lid van JONGR. lever je dus niet alleen een positieve bijdrage aan je stad. Je doet waardevolle bestuurservaring op en bouwt aan je netwerk en cv. Daarnaast ben je altijd up-to-date van wat er speelt binnen de gemeente en hebt recht op een mooie vergoeding. Eigenlijk is JONGR. dus het ideale bijbaantje - al zeggen we het zelf!

Hoe werkt het?

Ieder jaar kiest JONGR. 11 leden. Deze leden gaan aan de slag gaan met eerder genoemde onderwerpen of topics die actueler en relevanter zijn. Om het overzichtelijk te houden is dit jaar is verdeeld in 3 periodes met elk een eigen hoofdthema. Dit zijn:

1. De Jongeren | In Maastricht wonen ongeveer 40.000 jongeren (tot 29 jaar). Dat is behoorlijk wat! Maar waar vind je hen? Wat houdt hen bezig? En waar hechten ze waarde aan? Dat gaan we uitzoeken; o.a. door gesprekken met andere jongeren(cliënten)raden, jongerenorganisaties en natuurlijk met jongeren zelf! Extra tof: Dit jaar is het doel om een actief jongerenpanel bij elkaar te brengen.
  2. De Stad | Maastricht is de stad waar we zijn geboren, opgroeien, studeren of werken. Sjoen! Maar wat speelt zich af in deze stad? Hoe profileert de stad zich naar jongeren toe? Welke (on)mogelijkheden zijn hier? Daar kom je achter door in gesprek te gaan met mensen die de stad maken. Praat bijvoorbeeld met de burgemeester over veiligheid. Of verken de Europese ambities met internationale partijen en eu-regionale initiatieven.
  3. De Toekomst | De meest moeilijke vraag ever: hoe ziet je toekomst er uit? Wij hebben geen glazen bol om de toekomst in te kijken. Dus het is belangrijk om vooruit te denken, te visualiseren en opties af te wegen of juist open te houden. Waar ga je heen? Of ga je hier blijven? Hoe moet de stad er uitzien volgens jou? En wat is daarvoor nodig?

Meld je aan

Meer informatie kijk op jongr.nl of stel een vraag! Je kan je dus nog tot 20 september aanmelden. Ben je niet zeker of JONGR. iets voor jou is, maar wil je wel bijdragen aan jongeren in Maastricht, meld je dan aan voor het jongerenpanel (via jongr.nl/jongerenpanel ).