23 april 2020 - Nieuws

Koningsdag! Boe is dat feeske?

Leef Mestreech, dit jaar is er geen feest op Koningsdag. In ieder geval niet zoals we het gewend zijn. In de stad waar we zo goed weten hoe we omgaan met ‘hoeglöstighede’, hadden we op Koningsdag heel graag de koninklijke familie willen ontvangen. Dat zit er helaas niet in. Maar de Mestreechter Geis gaat door, blijft overeind in zijn prinsheerlijke omgeving en maakt er op Koningsdag een klein feestje van in z’n eigen koninkrijk: thoes!
Koningsdag afgelast

Zing uit volle borst voor de vorst

Dus deze keer geen vrijmarkt en andere festiviteiten. Stichting Oranje Comité Maastricht vraagt: “In welke wijk u ook woont, waar u zich ook bevindt, in een verzorgings- of opvanghuis of elders, om aanstaande maandag precies om 14.30 uur voor zover mogelijk buiten voor de deur of aan het geopende raam mee te zingen, te bewegen en te zwaaien op het lied ‘You’ll never walk alone’. Dit als felicitatie en hommage aan onze vorst. Om u daarbij te helpen, wordt dit nummer maandag om 14.30 uur gedraaid op de radiozender van RTV Maastricht. Schakel dus even vóór 14.30 uur naar deze zender en doe mee! Het zou natuurlijk heel leuk zijn als u de kleding aanpast aan de traditie van Koningsdag en iets in de kleuren rood-wit-blauw of oranje draagt. Kinderen en ouderen in een verzorgingstehuis zouden tekeningen kunnen maken en deze voor het raam hangen. Wij vragen u om van deze gebeurtenis zoveel mogelijk filmpjes en foto’s te maken en deze nog diezelfde dag door te sturen naar koningsdag [at] rtvmaastricht.nl. Onze lokale zender zal hier dan op dinsdag 28 april op tv uitgebreid aandacht aan besteden.”