4 februari 2021 - Nieuws

Lokale richtlijnen voor ondernemers

Het kabinet wil het bestellen en afhalen van producten bij niet essentiële winkels vanaf woensdag 10 februari mogelijk maken. Maastrichtse ondernemers moeten rekening houden met de volgende lokale richtlijnen. Ook wijzen we ondernemers nogmaals erop dat net als in voorgaande jaren alle winkels in het centrum gesloten blijven op carnavalszondag. 
  • Ondernemers richten hun uitgiftepunt sober in.
  • Uitgifte vindt plaats via een gevelopening.
  • De ondernemer blijft steeds in de zaak, de klant staat in de buitenlucht.
  • Daar waar de gevel eindigt, begint de buitenruimte.
  • Er mogen geen uitstallingen op straat worden geplaatst.
  • In de daarvoor aangewezen straten richten ondernemers wachtvakken in. (Bekijk de bijgewerkte spelregels voor wachtvakken).

Meer informatie over de  landelijke regels voor bestellen en afhalen, vindt u op de website van de Rijksoverheid en de Kamer van Koophandel. Hier staan ook de richtlijnen voor klanten.

Laden en lossen in de binnenstad

Door de coronacrisis waren de tijden voor laden en lossen in de binnenstad losgelaten. Als de Tweede Kamer bestellen en afhalen voor niet-essentiële winkels toestaat, gaan deze vanaf woensdag 10 februari weer 'terug naar normaal'. Dat betekent dat van woensdag 10 februari 2021 laden en lossen in de binnenstad alleen mag tussen 07.00 uur en 11.00 uur.

Openingstijden carnaval

  • De regeling voor carnavalszondag uit de winkeltijdenverordening geldt ook dit jaar gewoon. Dat betekent dat op zondag 14 februari alle winkels in het centrum dicht zijn. De essentiële winkels buiten het centrum mogen desgewenst tussen 12.00 en 18.00 uur openen. Niet-essentiële winkels buiten het centrum mogen opengaan voor bestellen en afhalen;
  • Voor carnavalsmaandag en –dinsdag geldt dit niet: dan mogen alle essentiële winkeliers in de hele stad zelf bepalen of ze hun winkel openen. Niet essentiële winkels mogen alleen opengaan voor bestellen en afhalen.
foto wachtvakken