26 november 2020 - Nieuws

Maastricht blijft rekenen op de koning

Helaas hebben we samen geen Koningsdag 2020 in Maastricht kunnen vieren door corona. Ook in 2021 komen de koning en zijn familie niet naar Maastricht, maar vieren ze Koningsdag in Eindhoven. Dat is besloten in goed overleg met de gemeente Maastricht en de provincie Limburg, omdat 2021 hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg is om een reguliere Koningsdag te vieren.

En dat zou zonde zijn van het uitgebreide programma dat we hebben samengesteld met brede betrokkenheid vanuit de samenleving. Maar, zoals de koning al zei in zijn toespraak dit jaar: wat in het vat zit verzuurt niet. Daar houden we hem graag aan. Wij kijken er dan ook naar uit om de koning en zijn familie te verwelkomen in onze mooie stad en prachtige regio zodra een reguliere Koningsdag weer mogelijk is.