24 april 2024 - Nieuws

Maastricht kleurt oranje op Koningsdag

Leg uw oranje outfit maar vast klaar. Want Koningsdag 2024 wordt in Maastricht een groot feest. Er vinden meerdere festiviteiten plaats. De hele stad kleurt oranje, muziek voert de boventoon.

Afval

Op Koningsdag halen we geen oud papier op. Is uw wijk op zaterdag 27 april 2024 aan de beurt voor een ophaalronde? Kijk dan in de (papieren) afvalkalender of in de Milieu App wanneer we het oud papier wel komen ophalen. De milieuparken zijn ook dicht op zaterdag 27 april 2024.

Al feest op 26 april

Het feest barst al los op vrijdagavond 26 april, tijdens 'Koningsnacht'. Dan zijn feesten georganiseerd in Complex, de Muziekgieterij, Rebelle, Forum en D’n Hiemel (gratis bluesfestival). Ook verschillende cafés hebben bands en/of dj’s geprogrammeerd.

Vrijmarkt

Op Koningsdag zelf begint al om 08.00 uur ’s ochtends de vrijmarkt in het Stadspark. Wilt u als verkoper een ideaal plekje bemachtigen, dan kunt u vanaf 01.00 uur ’s nachts terecht voor de opbouw. De spelregels voor de vrijmarkt staan op de webpagina Markten in Maastricht.

Dansen, zingen en winkelen

Houdt u van tradities, dan moet u om 11.00 uur op het Vrijthof zijn. Daar vindt de vlaggenparade plaats die stamt uit de tijd dat Maastricht nog een garnizoensstad was. Om 14.00 uur begint op het Vrijthof het gratis festival Oranjegloed. Het betekent dansen en meezingen tot 23.00 uur. Het programma vindt u op Facebook.
De Stadsweide (langs de Noorderbrugsingel) is de plek voor het festival Ra:dius. Voor de rest zijn er tal van muziekoptredens in de stad op pleinen en in cafés. Let op: de winkels zijn gewoon open.

Drukte in de stad

We verwachten dat het druk wordt in de binnenstad. Kom dus liefst met de fiets of het openbaar vervoer. Ga voor informatie over verkeer, openbaar vervoer en parkeren naar Maastrichtbereikbaar.nl.